AssendorpBouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kunstwerk Swol naar Zoetermeer getransporteerd

Zwolle – Woensdag werd kunstwerk Swol en de bijbehorende blauwe lijn voor een opknapbeurt naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer getransporteerd.

Sinds maandag werd er gewerkt aan het kunstwerk aan de Stationsweg. Ook de bijbehorende blauwe lijn op het Stationsplein werd onder handen genomen.

De Zwolse kunstroute

Het kunstwerk is onderdeel van Portal, de Zwolse kunstroute van het station naar de binnenstad. Dit is een blijvende kunstroute gemaakt door Ram Katzir en Hertog Nadler waarin het alledaagse leven en een denkbeeldige wereld elkaar afwisselen.

Swol verwelkomt mensen in een stedelijke onderwereld. Mensen die door het ruitje kijken zie een onderaards station uit een onbekende periode. De naam Swol is afgeleid van het woord ‘Suolle’ het Germaanse woord waarmee een verhoging in het landschap wordt aangeduid.

De 303 meter lange blauwe bronzen lijn slingert vanuit het station richting de binnenstad als een levenslijn in een handpalm en is geïnspireerd door oude kaarten van Zwolle en illustraties van de rivier Aa. Mensen die langs de lijn lopen komen onderweg vier beelden tegen.

Het kunstwerk keert later terug op het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg.

Foto’s © Peter Denekamp

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button