KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Kunstplatform Xpressoo opent deuren

Zwolle – Zwolle is een nieuw kunstplatform rijker: Xpressoo. Bij deze stichting kunnen jong en oud een breed scala aan kunstvormen volgen. Diverse kunstenaars bieden vanaf vrijdag 18 en zaterdag 19 februari wisselende workshops aan vanuit Domusica in Zwolle. Je kunt je via de website aanmelden om mee te doen.

Na maanden aan voorbereidingen is Xpressoo sinds eind 2021 een officiële stichting. Bij het platform bieden kunstenaars van verschillende disciplines diverse workshops aan. Denk hierbij niet alleen aan theater, muziek, dans of schilderen, maar ook aan dichten, verhalen vertellen of kleding naaien. Deelnemers kunnen eenmalig of vaker workshops volgen, om zo kennis te maken met deze kunstvormen.“ Je kunt Xpressoo zien als een prikbord waar kunstenaars hun visitekaartjes aanbieden, zowel letterlijk als figuurlijk”, zegt Mariska Duin. De dagelijkse leiding is in handen van deze onlangs afgestudeerde theaterdocent. “Mensen die nieuwsgierig zijn, kunnen komen rondkijken tot ze hebben gevonden waar hun passie ligt. Zodra ze die hebben gevonden, sluizen we ze met liefde door naar de plek waar ze dat verder kunnen uitdiepen.”

Voor mij is kunst een manier om je emotie om te zetten in iets moois. Voorzitter Gary Stemmelaar

 

Verrijking van het Zwolse aanbod

Uiteraard kunnen mensen meerdere soorten workshops volgen voor één of meerdere keren, want Xpressoo blijft het aanbod doorlopend vernieuwen. Daarmee is de stichting een toevoeging op het bestaande culturele aanbod dat Zwolle al rijk is, voegt voorzitter Gary Stremmelaar toe. “Voor mij is kunst een manier om je emotie om te zetten in iets moois. Dat kan in Zwolle al op heel veel plekken gelukkig, maar dan moet je die passie wel eerst kunnen ontdekken. Dat kan bij ons al heel laagdrempelig. Ik geloof in de kracht van expressie.”

Eerste rooster bekend

Xpressoo opent de deuren wekelijks op vrijdagavond en zaterdagmiddag. De vaste thuisbasis is Domusica te Zwolle. De eerste workshops staan gepland op vrijdagavond 18 februari van 18.00 tot 22.00 uur en zaterdagmiddag 19 februari van 14.00 tot 17.00 uur. Elke workshop duurt één uur tot twee uur en kost 15 euro per uur.

Het rooster voor de eerste weken vind je hier. Wil je komen meedoen? Meld je dan aan via ons aanmeldformulier. Wil je liever een workshop komen aanbieden of je aanmelden als vrijwilliger? Dat kan natuurlijk ook. Mail dan naar xpressoo.nl@gmail.com.

Je kunt Xpressoo natuurlijk ook volgen op Instagram en Facebook.

Dit project is mede tot stand gekomen met steun vanuit het Fonds Amateurkunst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button