Kunst & CultuurKunst in de kijkerNieuws uit Zwolle

‘Kunst in de Kijker’ met een swingend einde van Rolling Stones expo

Zwolle- Zaterdag was de laatste dag van ‘The Rolling Stones’ expositie van Harm Botman en Raymond van Olphen in het Herman Brood Museum. Raymond gaf ’s avonds, ter afsluiting van de expo, een rockconcert in het museum aan de Blijmarkt.

De afgelopen maanden hingen op de eerste verdieping van het museum nooit eerder vertoonde foto’s van The Rolling Stones aan de muur.

Begin jaren ’70 schoot fotograaf Harm Botman foto’s van de de Britse rockers tijdens concerten in Nederland. Botman overleed in 2012 op 60-jarige leeftijd. Hij was destijds al geruime tijd ziek. Ook de Zwolse fotograaf Raymond van Olphen, oftewel Bullet-ray, had de eer om de Stones op de foto te zetten. De expositie bestond uit negentien foto’s gemaakt door Botman en negen door Van Olphen.

Het programma ‘Kunst in de Kijker’ wordt iedere twee weken uitgezonden op RTV Focus Zwolle. Presentatrice Marieke Hiemstra laat u in iedere aflevering op verrassende wijze kennis maken met een bijzondere kunstenaar uit Zwolle. Een lach, een traan, een goed verhaal, het pad van de kunstenaar!
De oprichter van het Herman Brood Museum, Ivo de Lange (links) met Mariekus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button