Kunst & CultuurKunst in de kijkerNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kunst in de Kijker #5 met Martijn Bakker

'Waar sprookjes met klokken bestaan'

Zwolle – Ook deze keer weer een bijzondere aflevering van Kunst in de kijker. In deel 5 gaat Mariekus op bezoek bij Martijn Bakker, een creatief ondernemer en kunstenaar, uit Zwolle. Onder zijn kundige handen krijgen bestaande objecten een geheel nieuw leven.

Door: Mariekus van RTV Focus

Wonderdelenatelier

“Onder het mom ‘van oude zooi naar super mooi!’ werkt Martijn Bakker in zijn wonderdelenatelier met oude apparaten en mechanieken. Hij verwerkt de mooiste onderdelen in kleine of grote kunstwerken die men kan dragen of een bijzondere plek in huis kan geven. Een belangrijk thema in al zijn werk is het tijdsaspect. “Een combinatie van oude en nieuwe technieken, oude klokonderdelen, je kan het zo gek niet bedenken of ik gebruik het.” aldus Martijn.

Waar sprookjes met klokken bestaan, objecten krijgen een nieuw leven Martijn Bakker

Workshops en feestjes

“Het allerleukste is misschien nog wel samen creatief bezig zijn.” Daarom organiseert Martijn ook workshops en feestjes. Bij een workshop neemt Martijn allerlei apparaten mee die gesloopt mogen worden. Daarna wordt er gekeken wat voor mooie dingen mensen daar voor zichzelf of een ander van kunnen maken. “Door de vele onderdelen zijn de mogelijkheden oneindig.”

Naast zijn eigen werk en de workshops verkoopt Martijn op verschillende markten ‘Ugears’. Dit zijn houten bouwpakketten met werkende mechanieken. Een bijzonder veelzijdig en tijdloze kunstenaar waar Mariekus deze keer op bezoek gaat.

Kijk je ook mee met ‘Kunst in de Kijker?’ Het programma wordt iedere twee weken uitgezonden op RTV Focus Zwolle. Presentratrice Marieke Hiemstra laat u in iedere aflevering op een verrassende wijze kennis maken met een bijzonder kunstenaar uit Zwolle. Een lach, een traan, een goed verhaal, het pad van de kunstenaar!

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button