Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Telefooncel krijgt nieuwe bestemming als minibieb in Aa-landen

Zwolle – Zaterdagmiddag opende wethouder Klaas Sloots samen met Sinterklaas de nieuwe boekenbox in de wijk Aa-Landen. De boekenbox is een oude telefooncel die door leerlingen van de Deltion is omgebouwd tot een mini-bieb met echte boeken erin. Door het brengen en halen van boeken wordt het lezen hiermee gestimuleerd.

De boekenbox staat voor de ingang van de Stadkamer Aa-Landen bij wijkcentrum de Bolder en is open als de bibliotheek ook open is. Heb je zelf overtollige mooie en actuele leesboeken of romans in je boekenkast? Doe ze in de boekenbox, of geef ze af aan de balie van de bieb. Uiteraard kun je ook weer een boek meenemen die op dat moment in de box staat. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en het kost ook geen geld.

De eerste boeken voor de boekenbox werden zaterdagmiddag cadeau gedaan door Sinterklaas. De aanwezige kinderen mochten helpen met het uitpakken. Nadat ook het cadeaupapier van de boekenbox zelf was ontdaan, konden de kinderen de boeken in de oude telefooncel plaatsen.

De eerste boekenbox werd vorig jaar juni geopend bij het Deltion College. Inmiddels staan er meerdere boekenboxen in de stad, waaronder één in Assendorp en één voor de ingang van de Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes.

Hier staat de boekenbox

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee