KabelkrantNieuws uit Zwolle

Kringloop Zwolle tot 4 januari 2021 gesloten

Zwolle – In ieder geval tot 4 januari 2021 kunnen er geen artikelen naar de Kringloopwinkels gebracht worden. Ook de ophaalservice is tijdelijk gesloten. Vanwege de lockdown zijn de winkels gesloten en daardoor is er geen doorstroom. De opslag is beperkt en er zijn zijn ook te weinig mensen beschikbaar om artikelen te sorteren.

“In schoolvakanties wordt er altijd veel opgeruimd en is het aantal goederen dat gedoneerd wordt veel. Omdat onze winkels gesloten zijn, kunnen we nu ook de artikelen niet verkopen en hoopt het zich op”, aldus Wilma Voortman directeur van de Stichtingen.

De kerstvakantie gaan de stichtingen gebruiken om de artikelen die nu aanwezig zijn te sorteren en om de opslag zo in te richten dat er na de vakantie ruimte is om weer goederen in te nemen. Waarbij er nadrukkelijk aan burgers gevraagd wordt om goederen, net als in het voorjaar, tijdelijk thuis op te slaan tot dat de winkels weer open zijn. “Onze opslag is beperkt en ook het aantal mensen dat ons ondersteunt om de artikelen te sorteren is minder groot dan normaal” geeft Voortman aan.

Vanaf 4 januari kunnen de kringloopwinkels de artikelen weer in ontvangst nemen. Zij willen hiermee burgers met beperkte opslag ontlasten. Voor iedereen die zelf opslagmogelijkheden heeft blijft het verzoek staan om zoveel mogelijk thuis te bewaren. Na de lockdown worden weer alle donaties aangenomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button