Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Koningspaar deelt 25 april taart uit aan vrijwilligers in Zwolle

Op zaterdag 25 april bedankt de organisatie van het LANG LEVE DE CLUB festival in Zwolle de bezoekende vrijwilligers met een stuk van de enorme taart die speciaal voor hen wordt gebakken.

De feestelijke taart van 30 meter lang wordt samengesteld door meester patissier en jurylid van Heel Holland Bakt, Robèrt van Beckhoven. Banketbakkerij van Orsouw uit Zwolle maakt de taart. Op deze feestelijke dag, waarop de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, wordt de taart opgemaakt en verfraaid met behulp van een tiental jeugdige “banketbakkers in de dop”.

stukken taart

Tijdens Het LANG LEVE DE CLUB festival staan onze vrijwilligers van alle verenigingen, stichtingen en (sport)clubs centraal. Op festival in Park de Wezenlanden zetten ruim 60 organisaties die dag hun beste beentje voor met optredens, presentaties, demonstraties en organiseren allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. En, er is heel veel muziek. Het festival eindigt met een daverend optreden van VanVelzen. De toegang is gratis. Het festival is voor vrijwilligers en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. Bezoekers zijn tussen 10.30-16.00 uur welkom. Ook in de binnenstad van Zwolle wordt het festival gevierd met o.m. muziekoptredens, een kunstmarkt en rondleidingen.

Het LANG LEVE DE CLUB festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk om het recht op vrijheid van vereniging te vieren. Ook het Oranje Fonds, het NOC*NSF, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle organiseren deze feestelijke dag in Zwolle mee ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk.

RTV Oost uitzending

RTV Oost zendt het bezoek van de Koning en Koningin aan een deel van het festival live uit, ook via www.rtvoost.nlOmroep Max zendt op zaterdag 25 april om 17.00 uur op NPO 1 een compilatie van de viering uit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button