Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kom binnenkijken! Sassenpoort en andere monumenten morgen gratis open voor publiek.

Open Monumentendag 2014 ‘Op Reis’

Op zaterdag 13 september is het alweer de 28ste editie van Open Monumentendag. In Zwolle zijn op deze dag veel monumenten van 10.00 uur – 17.00 uur gratis te bezoeken. Het thema dit jaar is ‘Op Reis’. Het Monumentenmagazine is tijdens het evenement bij de informatiestand op de Grote Markt verkrijgbaar.

Wandeling en opening van de dag

Harm Boom maakte 166 jaar geleden een wandeling door Zwolle. Deze wandeling kun je op Open Monumentendag opnieuw lopen, maar dan door de stad van nu. De gebouwen die Harm zag, staan er vaak nog steeds. De oude foto’s en tekeningen laten zien dat soms niet alles hetzelfde is gebleven of dat er juist niet zo veel is veranderd.

Om 10.00 uur zal Harm Boom (vertolkt door Peter Vader) samen met wethouder Jan Brink de dag op bijzondere wijze openen. Dat gebeurt bij de informatiestand op de Grote Markt, voor de Grote Kerk. Om 11.00 uur kan de wandeling vervolgens samen met Harm Boom worden gelopen.

Monumentenmagazine

Het Monumentenmagazine Zwolle 2014 bevat het programma van de dag en besteedt aandacht aan de opengestelde monumenten en het thema ‘Op Reis’. In het magazine lees je onder meer beschrijvingen van de stad die in de afgelopen eeuwen door reizigers zijn gemaakt. Ook vind je in het magazine artikelen over 150 jaar spoor, (water)wegen en ‘luchtfietserij in Zwolle’. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de informatiestand voor de Grote Kerk, Grote Markt 18 Zwolle. De stand is van 09.30 uur tot 17.00 uur open.

Gratis toegang

In en rond Zwolle zijn 27 monumenten zaterdag 13 september gratis te bezoeken. De monumenten zijn herkenbaar aan de Open Monumentenvlag. Twintig koren die zijn aangesloten bij de Zwolse Zangraad verzorgen dertig optredens in elf monumenten in de stad. Drie orgels in de kerken worden bespeeld gedurende deze dag.

 

Monumenten die u kunt bezoeken

 

Overzicht kooroptredens

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button