EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kennispoort Regio Zwolle en PEC Zwolle gaan samenwerken

Kennispoort Regio Zwolle en PEC Zwolle hebben een overeenkomst ondertekend voor een intensieve samenwerking. De organisaties gaan evenementen organiseren om meer regionale ondernemers te betrekken rondom innovatie en kansrijke sectoren in de Regio Zwolle. De eerste gezamenlijke bijeenkomst vindt zaterdag rond de wedstrijd PEC Zwolle – PSV plaats. Hier ontmoeten (zorg)ondernemers uit de regio Zwolle en Eindhoven elkaar.

De afgelopen jaren organiseerde PEC Zwolle diverse evenementen, die nauw verbonden waren aan de kernactiviteiten van de Regio Zwolle. Zoals bijeenkomsten rondom thema’s als havens, logistiek, energie en duurzaamheid. Dit was voor beide organisaties aanleiding om een verdere samenwerking te verkennen. Marius Woldberg, directeur Kennispoort Regio Zwolle: ,,PEC Zwolle en Kennispoort Regio Zwolle hebben veel overeenkomsten als het gaat om hun ambities. Beiden willen ondernemers betrekken bij de Regio Zwolle. Waarbij ondernemers enerzijds hun weg weten te vinden naar Kennispoort Regio Zwolle en de open innovatiecentra zoals het Health Innovation Park en anderzijds naar PEC Zwolle voor het netwerk en de mogelijkheden van het stadion.”

Arjan Jansen, directeur stichting Regio Zwolle United: ,,Wij kwamen tot de conclusie dat wij elkaar op onze sterke eigenschappen kunnen aanvullen. Kennispoort Regio Zwolle heeft samen met onder andere het Health Innovation Park grote inhoudelijke kennis over de regionale economie, terwijl PEC Zwolle diepgeworteld zit in het regionale netwerk en beschikt over uitstekende faciliteiten en activatiekracht. Op deze manier kunnen wij inhoud en verbindingskracht met elkaar bundelen. Om kwaliteit en effectiviteit te verbeteren, hebben wij besloten om hierin samen op te trekken en onze thema’s, netwerken en bijeenkomsten met elkaar te verbinden.”

Een voorbeeld van de samenwerking vindt aanstaande zaterdag plaats. Rondom de wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV wordt een bijeenkomst georganiseerd die in het teken staat van health en technologie. Om de initiatieven op het gebied van Health en Life Sciences optimaal te ondersteunen is er het open innovatiecentrum Health Innovation Park, dat samen met Kennispoort Regio Zwolle ondernemers helpt innovaties te realiseren. Brainport Regio Eindhoven heeft met het programma ‘Lifetec en Health’ overeenkomstige ambities in de regio Eindhoven. De bijeenkomst heeft tot doel (zorg)ondernemers uit de Regio Zwolle en Eindhoven met elkaar te verbinden, lessen te trekken uit wederzijdse ervaringen en de samenwerking tussen beide regio’s te verkennen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button