LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Koffie, smoothies en meer halverwege de Diezerstraat

Zwolle – Afgelopen maandag opende de nieuwe lunchroom Proefiz midden in de Diezerstraat. Het valt gelijk op. De terrasstoelen op deze prachtige plek staan er uitnodigend bij. Na een periode van voorbereiding en heel hard werken kan het winkelend publiek er nu terecht voor heerlijke lunches, koffie en smoothies.

Koffie en smoothies

Deze smoothies vormen een vrolijk geheel in de zaak. ‘Elke dag beginnen wij met het schoonmaken en snijden van vers fruit voor onze fruitdrankjes’ vertelt Eigenaar Raymond Bakhoven van Proefiz. Ben je meer van de cafeïne dan van de sap? Proefiz heeft ook een zeer uitgebreide koffiekaart  met allerlei variaties. ‘We kennen natuurlijk de espresso, cappuccino en latte macchiato, maar Proefiz heeft zijn eigen variaties het oerhollandse bakkie bedacht, de zogenaamde Koffie met een Twist. Ook heeft de nieuwe horecagelegenheid een uitgebreide lunchkaart.

Proefiz had al een zaak in Assen. Maar eigenaar Bakhoven wil uitbreiden met vestigingen in alle provinciehoofdsteden van Nederland. Nu dus Zwolle, en straks misschien ook Groningen en Utrecht.

Voormalige corsettenwinkel

Het pand van Proefiz in de Zwolse Diezerstraat stamt uit 1923, staat er op de muur geschreven. ‘In vroegere tijden werden vanuit dit pand de dames van corsetten voorzien. Dit begon in 1923 onder de naam Corsetten Magazijn van meneer Cohen. Hoewel de meeste Zwollenaren ons pand nog kennen van Valetdix, die al sinds de jaren 80 een woondecoratie winkel in ons pand had.’

26367977726_4bf75701a0_z

26393895325_cce8bc5475_z

25791134313_dcf660bec9_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button