Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Jeugdjournaal maakt opnames Koningsspelen Sportpark Marslanden

Zwolle – Op vrijdag 22 april 2016 staan sportparken de Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, Windesheim (CALO) en zwembad de Vrolijkheid in het teken van de Koningsspelen 2016. Hier wordt voor diverse groepen van de basisschool een sportdag georganiseerd door SportService Zwolle en diverse sportverenigingen. Het Jeugdjournaal komt opnames maken op de locatie van Sportpark de Marslanden.

Laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen

De Koningsspelen zijn bedoeld om met een sportief Oranjefeest kinderen, uit het basisonderwijs, te laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

Koningsspelen ontbijt en sportprogramma

Op iedere locatie, sportpark of school, wordt na het gezamenlijke ontbijt met elkaar gedanst op het lied Hupsakee! van Kinderen voor Kinderen. Na de officiële opening start het sportprogramma. Door middel van Clinics maken de kinderen kennis met verschillende sporten en verenigingen. Er zijn dit jaar rond de 30 verenigingen die clinics verzorgen. De Koningsspelen is voor hen een prachtige manier om de vereniging bij de kinderen te promoten.

Hupsakee!

Om de dans van het lied Hupsakee! goed te kunnen oefenen hebben de medewerkers van SportService Zwolle een instructiefilm gemaakt. Het filmpje staat op www.koningsspelenzwolle.nl en is nu al meer dan 10.000 keer bekeken. ‘Dat belooft veel goeds voor de opening!’ adlus Sportservice Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button