KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

KNVB straft PEC Zwolle voor wanonderlijkheden

Zwolle – PEC Zwolle zal de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht op 7 oktober moeten spelen zonder de steun van de eigen aanhang. De club is door de KNVB bestraft na wanordelijkheden vorig seizoen. Ook zijn er drie forse geldboetes, waarvan één voorwaardelijk, uitgedeeld.

Sparta Rotterdam – PEC Zwolle (11 mei)

PEC Zwolle is een uitwedstrijd zonder publiek opgelegd. Deze straf is geheel onvoorwaardelijk. Op 11 mei werden er vanuit het uitvak onder meer vuurwerk, afgebroken stoeltjes en bekers met vloeistof op het veld gegooid.

RKC Waalwijk – PEC Zwolle (23 april)

PEC Zwolle is een boete van €10.000,- opgelegd. Deze straf is geheel onvoorwaardelijk. Op 23 april werden er hekken geforceerd in het stadion van RKC Waalwijk en werd er vuurwerk afgestoken.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles (3 april)

PEC Zwolle is een boete van €15.000,- opgelegd en een thuiswedstrijd zonder (indien mogelijk het verantwoordelijk deel van het) publiek. Deze straf is geheel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Tijdens de IJsselderby werd een vuurwerkbom op het veld gegooid. Tevens werden er voorwerpen richting het uitvak gegooid en vond er buiten het stadion een confrontatie plaats met supporters van de tegenstander.

PEC Zwolle – Feyenoord (13 maart)

PEC Zwolle is een boete van €10.000,- opgelegd. Deze straf is geheel onvoorwaardelijk. Tijdens dit duel werd er vuurwerk richting de keeper van Feyenoord gegooid. Daarnaast werden er bekers met vloeistof en andere voorwerpen op het veld gegooid.

Beroep afgewezen

Vanzelfsprekend keurt de club wanordelijkheden in en om het stadion af. PEC Zwolle is tegen bovengenoemde straffen in beroep gegaan bij de KNVB vanwege een verschil in visie over de aanpak van dit gedrag. Dat beroep is afgewezen door de KNVB, waarbij ook is aangegeven dat een gang naar de tuchtrechter met grote mogelijkheid voor hogere straffen zou zorgen.

Dit betekent dat de club twee boetes van in totaal €20.000,- moet betalen en de uitwedstrijd bij FC Dordrecht niet kan rekenen op de steun van het uitvak. Op dit moment lopen er ook drie vooronderzoeken naar supportersgedragingen rondom de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch en de thuiswedstrijd tegen Jong PSV en Willem II.

Gerelateerde artikelen

Back to top button