Nieuws uit ZwolleVoorpagina

KNMI waarschuwt voor zware windstoten en onweer vrijdagmiddag en -avond

De meteorologische dienst heeft voor het hele land code geel afgegeven. Vooral in het westen en noordwesten van het land kunnen windstoten voorkomen van zo’n 90 kilometer per uur.

Ook trekken er flinke buien over het land, van west naar oost. Dit gaat gepaard met onweer en ook forse windstoten, landinwaarts tot 75 kilometer per uur. Hierbij is kans op hagel.

Verkeer of activiteiten in de buitenlucht kunnen daar hinder van ondervinden. Het KNMI raadt aan open water en open gebied te mijden.

Drukke spits

Bij die waarschuwingen sluit de VerkeersinformatieDienst (VID) zich aan. “Timing van de neerslag is cruciaal”, aldus een woordvoerder. “Maar het lijkt er nu op dat er ook tijdens de avondspits buien vallen. We verwachten daardoor meer drukte.”

Donderdagavond en vrijdagochtend zijn er geen waarschuwingen van kracht. Na vrijdag blijft het wisselvallig, aldus Weerplaza.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button