Natuur & Duurzaam

Vondelingetje (uit Friesland?) onder motorkap

Afgelopen woensdag werd er een gevonden katertje naar ons asiel gebracht. Zoals wel vaker gevonden dieren bij ons terecht komen. Zwervend op straat of gevonden in een bos. Maar dit katertje had een iets ander verhaal.

De vindster reed van IJlst (in Friesland) naar Zwolle. Op haar bestemming aan de Sneevlietstraat in Zwolle, kwam ze erachter dat er een katertje van een paar maanden oud onder de motorkap zat! Het beestje zette een flinke keel op, wat de vrouw er toe aanzette om deze op te tillen. Het beestje zat op de accu.

Het katertje zit inmiddels veilig in ons asiel en blijkt ongedeerd. Grote vraag is waar hij vandaan komt: is hij in Friesland al onder de motorkap gekropen of gebeurde dat pas in Zwolle? Helaas is hij niet gechipt. Wij hopen uiteraard dat zich zo snel mogelijk een eigenaar meldt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button