Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Klokbeker viert 25-jarig bestaan met feestweek nieuwe naam en logo

Zwolle -De Klokbeker bestaat 25 jaar. Dat viert de basisschool in Zwolle Zuid met een spetterende feestweek van 25 tot en met 29 september 2017. Bij de opening op maandag 25 september onthult directeur Itie Oosterhof samen met enkele leerlingen de nieuwe naam en huisstijl van de school. Een naam die beter aansluit bij de visie van de school waarbij Elk Talent Telt. Ouders, buren en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening op 25 september vanaf 16.00 uur.

De Klokbeker behaalt goede resultaten op het gebied van kwaliteitszorg en onderwijsinspectie. Maar dat is niet het belangrijkste, vindt directeur Itie Oosterhof: “Het team van de Klokbeker vindt het vooral van belang dat elk kind optimaal kan groeien op school. We gaan in ons onderwijs uit van verschillen tussen kinderen, we waarderen die verschillen en benutten zo hun talenten ten volle. Het resultaat is dat kinderen echt gezien en gehoord worden. Dit merken we in de resultaten. Maar ook uit reacties van ouders blijkt dat deze aanpak werkt. Kinderen voelen zich thuis op onze school.”

Kinderen begeleiden binnen eigen mogelijkheden

De nog te onthullen naam van de basisschool verwijst naar deze visie, die is gestoeld op het gedachtengoed van Human Dynamics en de praktische variant hiervan, Diferenci. Van de leerkracht vraagt dit een open houding naar de talenten en het gedrag van een kind. Door de verschillen tussen kinderen te waarderen, heeft de leerkracht nog meer kansen om leerlingen beter te begrijpen en te begeleiden binnen hun eigen mogelijkheden.

Ook de inrichting van de school is toegespitst op talentontwikkeling. Er zijn stilteplekken wanneer een kind in alle rust wil werken. Een samenwerkingsruimte voor kinderen die graag brainstormen in een groepje. En een workshopruimte voor de leerlingen die onderzoekend aan de slag willen.

Duurzaamheid is ook een belangrijk item op de school. Het scheiden van afval, papierprikken in de wijk, zonnecellen op het dak. Kinderen kunnen gas, water en elektrisch volgen en opnemen. Op het dakterras worden groenten verbouwd die weer gebruikt worden door de kinderen tijdens het bakken en koken op school. Veel kinderen zijn bij ons welkom. De school biedt veel mogelijkheden voor vele kinderen.

De school is ook gespecialiseerd in kinderen die andersdenkend zijn. Er zijn een aantal specialisten die hier voor zijn opgeleid. De bovenbouw kinderen hebben ook nog de mogelijkheid naar het voorgezet onderwijs  te gaan “Eureka lessen ”en daar verdere uitdagingen krijgen zoals Latijns, Japans, muziek en meubels ontwerpen e.a. .Dit is vooral voor kinderen die een andere uitdaging nodig hebben Ook volgen kinderen uit groep 7 en 8 pluslessen op het vmbo Talentstad. Waar de kinderen verdere uitdagingen krijgen vanuit de praktijk.

Kunst en cultuur centraal tijdens feestweek

Ruimte voor talenten is er ook tijdens de feestweek in september. Op maandag 25 september starten de leerlingen met een feestelijk ontbijt. Bij de opening om 16.00 uur zijn er optredens van kinderen, waarna om 16.30 uur de onthulling plaatsvindt van de nieuwe naam en het logo met medewerking van wethouder Jan Brink. De rest van de week wordt er volop muziek gemaakt en maken kunstenaars van de Stadkamer samen met de kinderen Smaak Portretten; zelfportretten op basis van een smaak. Ook is er ruimte voor sportiviteit, onder meer tijdens een sponsorloop voor vernieuwing van ons schoolplein. De feestweek wordt vrijdagmiddag afgesloten met een bruisend feest met kinderen, ouders en leerkrachten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button