HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Toppers Kipsang en Mutai geven clinic aan 250 Zwolse Halve Marathon lopers

Ze maken 130 tot 200 hardloopkilometers per week, lopen met gemak 16 tot 20 kilometer per uur en ze hebben een palmares waar je u tegen zegt. De Keniaanse marathonlopers Wilson Kipsang en Geoffrey Mutai gaven woensdagavond op de voetbalvelden van Berkum een hardloopclinic aan 250 Halve Marathon lopers.

De perfecte voorbereiding op de Zwolse Halve Marathon die aanstaande zaterdag wordt verlopen. Er werd getraind op techniek, duurloop en tempo, iedere 20 minuten een ander onderdeel. En dat viel niet altijd mee. De echte hardloopfanaten liepen goed mee in de slipstream van de heren. De iets mindere goden moesten soms een binnenbochtje van het veld pakken om weer bij te trekken.

‘De echte snelheid krijg je met grote lange passen waarbij je niet op de hak land maar eerder op je mid- voorvoet. De aanzet is dan gelijk weer ingezet’ zo kregen de clinic deelnemers te horen.

Of dat nou de gouden tip is voor een wereldrecord? Iedere ochtend een witbroodje met boter en jam en thee met melk en heel veel suiker, zou ook kunnen helpen. Het dagelijkse ontbijt van Kipsang en Mutai.

De clinicdeelnemers hebben in ieder geval een geweldige avond gehad.

Kipsang en Mutai zullen aanstaande zaterdag aan de start verschijnen van de Halve Marathon in Zwolle. En volgens insiders zal één van de twee deze editie gaan winnen.

18494112878_e8107374e6_z
Klaar voor de start.
Mutai De Gemzen
Instructies
Wilson Kipsang geeft clinic aan Zwolse Halve Marathon lopers
Wilson Kipsang geeft clinic aan Zwolse Halve Marathon lopers
Kipsang en Mutai
Kipsang en Mutai
18495664919_46309f6da6_z(1)
Wilson Kipsang
Koppositie
Koppositie

CRAFT

Gerelateerde artikelen

Back to top button