Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kinderboeken voor Isala Amalia kindercentrum

De pedagogische medewerkers van Amalia kindercentrum wilden op een bijzondere manier aandacht besteden aan de Kinderboekenweek. Theater Odeon de Spiegel dacht graag met hen mee, met als resultaat een koffer vol met kinderboeken.

Het zijn echter niet spiksplinternieuwe boeken. Tijdens de Kinderboekenweek was er een speciaal optreden van het symfonieorkest (orkest van het Oosten) dat in het teken stond van kinderboeken. Bekend kinderboekschrijver Jacques Vriens was er ook en signeerde zijn boeken. De kinderen hadden de vraag gekregen om een boek mee te nemen wat ze zelf erg mooi vonden en wilden geven aan kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het resultaat is een flinke gevarieerde stapel boeken. Van plaatjes boeken tot stripboeken van boeken voor hele kleine kinderen tot leesboeken voor tieners.

In het Isala Amalia kindercentrum wordt bijzondere zorg geboden voor kinderen. Kinderen zijn er samen met leeftijdgenoten en de verpleging is speciaal afgestemd op kinderen. Zo bied ze kinderen een veilige omgeving. Medische handelingen, hoe klein ook, vinden in principe niet plaats op de kamer van het kind. Ook worden ouders/verzorgers zoveel mogelijk betrokken bij de zorg. Dit is prettig voor zowel kind als ouders/verzorgers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button