Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderboeken stapelden zich op bij Menistenbrughuisje

Zwolle – Er zijn heel wat kinderboeken verzameld vandaag bij het Menistenbrughuisje. Jong en oud liep binnen met een kinderboek en soms zelfs hele stapels. Op deze Internationale Dag van het Kinderboek hield Kinderzwerfboek Zwolle een boeken inzamelactie bij de Menistenbrug.

Boeken van nu

Eelke Kampstra en Corinne Tijsseling van het Kinderzwerfboek in Zwolle hielden vandaag de wacht in het huisje. ‘We krijgen ontzettend veel boeken binnen. Leuke boeken die kinderen aanzetten tot lezen. Want dat willen we graag. Boeken zoals ‘Hoe overleef ik …’ passen goed bij de belevingswereld van de kinderen van nu.’ vertelt Eelke.

De binnengebracht boeken krijgen allemaal een kinderzwerfboek sticker. Vervolgens worden ze verdeeld over de kinderzwerfboek-stations in Zwolle. ‘En als dan een kind toevallig tegen zo’n boek aanloopt bij een zwerfstation en het meeneemt, dan is het doel bereikt.’

Boeken vergroten kans op goede toekomst

Eelke vervolgt: ‘Zojuist kregen we het boek Erwtensoep in Augustus binnen. De man die het net bracht vertelde dat hij het boek over kinderen en armoede zo goed vond passen bij het Kinderzwerfboek initiatief”. En dat klopt ook want het initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Want boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboek-stations Zwolle

Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind met een kinderzwerfboek sticker op het kaft. Ze blijven achter op school, in ziekenhuizen, treinen, wachtkamers, hotels, kinderboerderijen of één van de speciale Kinderzwerfboek-stations.

Zwolle kent inmiddels 10 kinderzwerfboek-stations, waarvan een groot deel bij kinderboerderijen in de stad.

Zoek een kinderzwerfboek-station

 

25587009994_9aa0392591_z

25918917580_912676c85f_z

26125470791_1bb5e052f6_z

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button