SportVoetbal

WVF begint te laat aan wedstrijd tegen Go Ahead Kampen

Zwolle – Of het nu komt door de verschillende aanvangstijden in deze competitie of niet. Het mag geen verschil uitmaken, Of het nu 14.30 of 14.45 of 15.00 uur is, de wedstrijd begint wanneer de scheidsrechter fluit voor de aftrap en dan behoor je scherp aan de wedstrijd te beginnen . Dat laatste deed de ploeg van trainer Freddy Smit duidelijk niet. Het begon uitermate slap aan de wedstrijd en hielp daarmee de koploper uit Kampen al snel aan de overwinning. Binnen 7 minuten stonden de gasten uit Kampen al met 0-2 voor.

Toch zouden ze later nog in de problemen komen na de aansluitingstreffer van WVF. En dan rest de vraag als je wel scherp aan de wedstrijd begint, had er dan niet een stunt tegen Go Ahead ingezeten en misschien wel de overwinning kunnen pakken en wellicht voor het nodige zelfvertrouwen had kunnen zorgen om alsnog te gaan voor klasse behoud al dan niet via de promotie/ degradatie regeling.

Binnen 7 minuten leek de IJsselderby tussen WVF en de mannen van Middenwetering, zoals ze hardnekkig genoemd worden door de fans en mogelijke tegenstander in het volgende seizoen DOSK.
Binnen 5 minuten lag de openingstreffer al in het net. Een steekbal ban Merraki binnen de zestien, waarop door niemand van de thuisclub werd gereageerd en waarbij keeper Gert Schaafsma ook besloot om op de doellijn te blijven staan werd dankbaar en simpel door Doufikar in een doelpunt omgezet.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Doufikar die vanaf links wel heel makkelijk Jeroen Kinket opzij zette, doelman Gert Schaafsma hielp vervolgens een handje door deze voorzet voor de voeten van Merraki te stompen en deze wist wel raad met dit presentje en tekende voor de 0-2. Een afstraffing hing in de lucht. WVF was de kluts volledig kwijt en de gasten uit Kampen legden een aantal fraaie combinaties op de mat.

Toch drukte Go Ahead niet echt door in die eerste helft en dat gaf WVF wat lucht zonder dat het ook maar in staat was om gevaarlijk te kunnen worden in de eerste helft. Vlak voor ruste schakelde Go Ahead toch nog even een tandje bij en dat leverde gelijk twee hele goede kansen op. Zo was het Wiegers die met veel snelheid vanaf links Zandbergen een eigenlijk niet te missen kans bood, maar deze toch gerenommeerde spits zag zijn inzet op onverklaarbare wijze naast het doel van WVF verdwijnen. Ook een prachtige lange bal van achteruit van rechtsachter Bakker die ineens vanuit de lucht door Doufikar werd ingeschoten trof geen doel maar belande op de paal.

Tweede helft

Direct na rust kreeg Go Ahead wederom een grote mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Zandbergen kreeg een vrije doortocht naar het WVF doel maar zag zijn inzet op de paal belanden. Het wachten was echter op een grotere voorsprong voor de gasten maar deze kwam er niet, al kreeg het voldoende mogelijkheden hiervoor. Ja, en als jezelf niet scoort dan gebeurt het meestal aan de andere kant en dat gebeurde ook vanmiddag.

Vanuit het niets was het Ricardo Kuijer die met hulp van doelman Noordman voor de aansluitingstreffer zorgde 1-2. De gasten uit Kampen raakten zelfs even in paniek en WVF kreeg zelfs enige goede kansen op de gelijkmaker. Zo werd een voorzet van de ingevallen Muhittin Yukselen op Martijn Ruysch met veel kunst en vliegwerk tot hoekschop verwerkt, verdween een vrije trap van Richard Bouwmeester na een overtreding op Jesse Betaze net over het Kamper doel en werd Ricardo Kuijer neergehaald, waarbij het vraag was of dit binnen of buiten het strafschopgebied was.

Scheidsrechter Kieft besloot om de bal op de rand van de zestien te leggen en helaas voor WVF leverde deze vrije trap niks op. Toch raakte de koploper in paniek en was het aan een sterke individuele aktie van Doufikar, die na een prachtige pass van Merraki over links de diepte werd ingestuurd, vervolgens Dion Reijnen passeerde en bijna vanaf de achterlijn snoeihard via de binnenkant paal binnenschoot en daarmee zijn ploeg de bevrijdende overwinning bracht 1-3. Hierna belande nog een hard schot van de tot man van de wedstrijd verkozen Ricardo Kuijer op de paal. Zo ging Go Ahead alsnog verdiend met de drie punten richting Kampen en trok de thuisclub lering uit het feit dat een wedstrijd begint bij het fluitsignaal van de scheidsrechter ongeacht aanvangstijdstip van de wedstrijd.

WVF-Go Ahead Kampen 1-3 (rust 0-2)

Doelpunten: 5. 0-1 Doufikar, 7. 0-2 Merraki, 69. 1-2 Ricardo Kuijer, 90. 1-3 Doufikar

Geel: WVF: Kristian Bril, Ricardo Kuijer, Bas Bouwhuis
Go Ahead Kampen: van den Bosch, Bakker, Doufikar

Sheidsrechter: W.M. Kieft