KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Kerstsfeer in huis met Verhalen bij het vuur

Zwolle – Nu de adventsperiode al een tijdje is begonnen is het nog twee weken tot kerstmis. Een tijd voor kaarsen, samen zijn en …verhalen. Toch is deze kersttijd door corona anders. Geen kerstmarkt, geen kerstival en slechts enkele familieleden die op bezoek mogen komen. Om toch het gevoel van kerst te beleven is er nu ‘Verhalen bij het vuur’ op de gelijknamige Facebook- en Youtubepagina’s. Regelmatig worden deze verhalen ook uitgezonden door RTV Focus.

In Verhalen bij het vuur lezen schrijfsters Kim de Lange en Astrid Habraken de komende weken voor uit eigen werk: “Anders pak je toch gewoon een boek” en “Verdwaald in Tirol”.

Kim

Kim (42 jaar) is schrijfster, communicatietrainer, creatieveling, moeder van Eva-Luna (18 jaar) en inwoner van Zwolle. Een paar jaar geleden viel ze als zelfstandig ondernemer om en kon van de een op de andere dag helemaal niets meer. Haar goedgevulde agenda was ineens leeg, haar sociale leven lag plat, en ze werd geplaagd door paniekaanvallen en lag als een hoopje ellende op de bank. Ze besloot een boek te schrijven waarin ze haar ervaringen deelt. Het is geschreven in dagboekvorm en beschrijft de dagelijkse dingen: van overprikkeld de kerstboodschappen doen, goedbedoelde adviezen waar iedereen mee klaarstond tot en met het weer re-integreren in haar onderneming. Het eindresultaat werd een tragikomisch boek.

Astrid

Astrid Habraken (42) leest al zo lang als ze kan en wilde ook al vanaf jongs af aan schrijven. Overdag werkt ze aan lesmateriaal voor MBO-opleidingen (retail, logistiek en tandtechniek) en ’s avonds schrijft ze aan haar tweede roman. Ze is al ruim 20 jaar verliefd op Steven en woont sinds drie jaar in Wassenaar, na omzwervingen door Leiden, Oostenrijk, Duitsland en Rotterdam. In Verhalen bij het vuur leest ze voor uit haar eerste roman Verdwaald in Tirol. Hierin volg je Stéphanie, Stef voor vrienden, die samen met haar man Lex naar Innsbruck verhuisd, waar hij een baan heeft gevonden. Hoe Stef dat bevalt vertelt Astrid je zelf.

Elke aflevering is heel sfeervol en brengt de kerst in huis. Steek dus een kaars aan, schenk een glas in en schuif aan bij het vuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button