Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kerstpakkettenactie Zwolle 2023: voor en door Zwollenaren!

Zwolle – Kerst laat nog even op zich wachten, maar achter de schermen werkt men alweer hard aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit inmiddels bekende vrijwilligersproject zal in de decembermaand in alle Zwolse wijken van zich laten horen. Ruim 2.800 mensen in Zwolle ontvangen dan een feestelijk kerstpakket, vrijwillig samengesteld door honderden Zwollenaren, in samenwerking met Stichting KerstZwolle.

Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol bezig te zijn? En met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis? Dan rekenen we graag op u! U kunt zich al vanaf zaterdag 4 november inschrijven voor een klus via www.kerstzwolle.nl!

De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar 2.800 mooie dozen te maken. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat we bij de actie maar liefst 700 vrijwilligers nodig hebben? Daar gaan we dit jaar weer voor!

Helpt u dit jaar ook mee?

Op vrijdag 15 december worden de hele dag – en op zaterdag 16 december van 8:00 tot 18:00 uur – boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. U kunt dan boodschappen kopen en doneren voor de actie.

Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of u kunt de ingezamelde artikelen met uw eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt 2 á 3 uur. Het is leuk om dit bijvoorbeeld met elkaar te doen als buurtgenoten, sportmaatjes of als ondernemers samen.

Klussenlijst open op 4 november!

Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kan je jezelf – of als groep –eenvoudig inschrijven voor een klus op vrijdag 15 december, zaterdag 16 december, maandag 18 december of dinsdag 19 december.

Wat kan je doen?

Er zijn verschillende klussen om je op in te schrijven:
1) het inzamelen van boodschappen in een supermarkt
2) het coördineren van het inzamelen van de boodschappen bij supermarkten,
3) het vervoeren van de boodschappen van de winkel naar de voedselbank,
4) het sorteren van de boodschappen bij de voedselbank en
5) het inpakken van de kerstpakketten.

Hou ook de Facebookpagina in de gaten voor updates en nieuwtjes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button