KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Kerstgeschenk PEC Zwolle voor alleenstaande ouderen

Zwolle – PEC Zwolle wil in de donkere dagen voor kerst wat verlichting brengen voor 1-ouder gezinnen. Zij biedt 30 kerstpakketten aan voor mensen die te kampen hebben met eenzaamheid en armoede.

Tijdens de corona-crisis vooral is het goed om even stil te staan bij mensen voor wie kerst vieren niet zo vanzelfsprekend is; de alleenstaande, en vaak ook eenzame oudere. Daarom wil PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, een aantal mensen uit deze doelgroep een hart onder de riem steken door het bezorgen van een speciaal PEC Zwolle Kerstgeschenk, mede mogelijk gemaakt door Schuttelaar Wijnen & Geschenken.

Oproep

Wie iemand kent die het verdient om door PEC Zwolle United te worden verrast met dit kerstgeschenk kan iemand nomineren door online een aanmeldformulier in te vullen op http://www.peczwolle.nl/kerstgeschenk. Het kan bijvoorbeeld de oudere buurvrouw verderop in de straat zijn, waar nooit iemand op bezoek komt. Of de opa die zijn kinderen en kleinkinderen amper ziet, omdat ze te ver weg wonen. Vermeld op dit formulier waarom juist die persoon het verdient om een PEC Zwolle Kerstgeschenk te ontvangen. Dat kan iemand zijn uit Zwolle, maar ook uit de regio.

Aanmelden

PEC Zwolle United heeft dertig PEC Zwolle Kerstgeschenken klaar staan. Aanmelden kan tot en met maandag 30 november. Vanaf de tweede week van december worden de kerstgeschenken rondgebracht. Degene waarvan de persoon die hij of zij heeft aangemeld bij de ontvangers hoort, krijgt vooraf een berichtje. Met deze actie hopen PEC Zwolle United en Schuttelaar Wijnen & Geschenken een aantal ouderen toch letterlijk een lichtpuntje te kunnen bezorgen in deze lastige tijd.

Voor wie

Natuurlijk zou  PEC Zwolle United graag zo veel mogelijk mensen willen verrassen, maar dat gaat helaas niet. Daarom willen we het PEC Zwolle Kerstgeschenk laten toekomen aan de alleenstaande oudere, die nog op zichzelf woont. We beseffen dat mensen die bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum wonen zich ook best wel eens alleen voelen, maar die kunnen toch wat meer terugvallen op de mensen binnen de zorginstelling.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button