Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Kerstboom binnen, dan buiten ook een boom

Zwolle – Wie zijn of haar kerstuitjes van dit jaar door Covid-19 heeft moeten afzeggen, hoeft zich geen zorgen te maken! Er is nu meer reden om huis én tuin helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer. En zet je een kerstboom IN je huis, plant dit jaar dan ook eens een boom BUITEN! Nu is namelijk hét seizoen om een boom te planten. Door aan één van de acties van ‘Iedereen een Boom’ mee te doen kan iedereen een gratis boom verdienen. Zo vieren we dit jaar kerst #inhetbos!

Hoe werkt het?

Het is heel simpel: elke week introduceert Iedereen een Boom een actie waaraan men kan deelnemen. Op www.iedereeneenboom.nl vind de geïnteresseerde precies welke acties dit zijn en hoe een voucher voor de gratis boom te verdienen is. Vanaf 16 december deelt  ‘Iedereen een Boom’ de bomen uit op verschillende locaties. Degene die geluk heeft, krijgt een uitnodiging om een boom op te halen tijdens de speciale kerst drive inn. Wie op Facebook Mooi Leven Overijssel volgt, krijgt als eerste de nieuwe actie in zijn of haar tijdlijn te zien. Doen dus!

Actieplan

‘Iedereen een Boom’ heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1.1 miljoen extra bomen te kunnen planten. Voor elke inwoner 1 boom. Want bomen maken onze wereld mooier. Ze zijn het thuis voor vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui.

Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op www.iedereeneenboom.nl. Grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Iedereen een Boom is een initiatief van de provincie Overijssel. De provincie doet dit niet alleen, maar in samenwerking met Samen Werkt Beter, Bosgroepen NON en OPG, het Nationale Bossenfonds, Groenfonds, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Trees4All en Probos.

Gerelateerde artikelen

Back to top button