Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Gemeenteraad vergadert over begroting 2021

Zwolle – Dit jaar ziet de gemeentelijke begroting voor 2021 en de bijbehorende begrotingsbehandeling er anders uit door de corona-pandemie. Het college van B&W presenteert  een gemeentebegroting waarin in ieder geval tien miljoen beschikbaar is om in de stad te investeren. Al duidelijk is dat een groot deel van het nadeel door corona op de gemeentebegroting van 2020 gecompenseerd wordt door het rijk. Nog niet bekend is hoe de coronacrisis uiteindelijk economisch voor de stad zal uitpakken. Men kon niet alle wensen voor de komende jaren realiseren. In de meeste gevallen is volstaan met een toekenning voor alleen 2021.

Op vrijdag 13 november praat de gemeenteraad over de gemeentelijke inkomsten en uitgaven voor het komende jaar. Maandag 16 november neemt zij daarover een besluit. Daarbij houdt de raad ook rekening met de mening van Zwollenaren die afgelopen dinsdag of via schriftelijke reacties konden reageren op de plannen.

Begrotingsbehandeling live volgen

De begrotingsbehandeling verloopt dit jaar iets anders in verband met de coronamaatregelen. Op vrijdag 13 november is er vanaf 09.30 uur een debatronde waarbij alleen de fractievoorzitters en het college van B&W aanwezig zijn (dus geen pers en publiek). Maandag 16 november vanaf 19.30 uur is vervolgens een digitale besluitvormingsronde. Daarin nemen de 39 raadsleden een besluit over de begroting.

De raadsvergadering is op 13 en 16 november te volgen via de livestream (of later terug te kijken) op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Begroting 2021

Van de de gemeentelijke begroting voor 2021 is hieronder zowel de korte versie als de gehele begroting te bekijken.

  • Bekijk de begroting in 1 oogopslag hier
  • De volledige begroting 2021 staat hier
  • En het filmpje over de begroting 2021 is hier te bekijken/

In huis-aanhuis-blad De Swollenaer van woensdag 11 november is een korte reactie van de Zwolse fracties op de Begroting 2021 te lezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button