Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

JOVD Zwolle e.o.: “Zwolse gemeenteraad laat vrijheid van meningsuiting achteloos wijken voor het klimaat”

Zwolle – Deze week heeft de Zwolse gemeenteraad, met enthousiaste medewerking van de linkse coalitiepartners, ingestemd met het verbieden van reclame voor fossiele brandstoffen. Volgens de JOVD Zwolle e.o., de liberale politieke jongerenorganisatie van onze stad en omstreken, zorgt dit voor een onacceptabele inperking van de vrijheid van meningsuiting.

Bestuurslid Branco Schoenaker zegt hierover dan ook: “Dat hiermee het hek van de dam is, omdat dit verbod de weg vrijmaakt voor het verbieden van alle onwelgevallige vormen van reclame. Gaan we straks als gemeente ook de reclame voor bijvoorbeeld Second Love verbieden, omdat de christelijke medemens deze site ongepast vindt?”

Inzet

De JOVD Zwolle e.o. is in de eerste plaats van mening dat het belangrijk is dat de gemeente zich inzet voor een beter klimaat. Samen met inwoners en ondernemers moet er gewerkt worden aan de verduurzaming van de stad, waarmee de jonge liberalen de duurzame ambities van het college volledig steunen. Dit betekent echter niet dat de vrijheid van meningsuiting mag wijken voor het streven naar een fossielvrije economie.

Ten tweede is het volgens de JOVD Zwolle e.o. onzinnig dat Zwolle nu het enige fossielvrije reclame-eiland van de regio zal worden. Fiets de gemeente uit en de fossiele reclames komen je met rasse schreden tegemoet. Als de linkse wolk in de raad het probleem daadwerkelijk gedegen wil aanpakken, dan dient zij zo dapper te zijn om naar de eigen Kamerfractie te stappen en een landelijk verbod te regelen. Een verbod op fossiele reclames hoort immers geen lokale kwestie te zijn.

Schoenaker benadrukt dan ook dat “dit riekt naar symboolpolitiek van linkse partijen die maar al te graag laten zien hoe goed ze het voor hebben met ons klimaat”. Hij roept de verantwoordelijke wethouder op om de motie naast zich neer te leggen en weer snel aan de slag te gaan met maatregelen die onze stad écht duurzamer maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button