Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala in top 5 Elsevier meest transparante ziekenhuizen

Isala leverde in 2013 betere medische zorg ten opzichte van 2012. Dit is een van de uitkomsten van de jaarlijkse lijst ‘De beste ziekenhuizen’ van het weekblad Elsevier. Ook staat Isala in de Top 5 van ‘meest transparante ziekenhuizen.’ Op patiënttevredenheid scoort Isala stabiel. De ziekenhuizen worden beoordeeld op ervaring van patiënten, patiëntgerichtheid en medische zorg (veiligheid & effectiviteit).

Wat betreft openheid van zaken doet Isala het goed. Isala staat op de vijfde plaats. Het betekent dat wat Isala moet melden aan het Kwaliteitsinstituut en aan de Inspectie, dit ook daadwerkelijk doet.

In het eindoordeel van Elsevier krijgt Isala drie van de vier punten. Maximaal zijn er 4 punten te behalen. Het eindoordeel is opgebouwd uit de score van 3 punten voor medische kwaliteit en 2 punten voor patiëntgerichtheid. ‘Om tot concrete verbeteracties te komen, duiken we in de bevindingen van Elsevier en daarmee gaan we aan de slag,’ aldus Robbin Thieme Groen, lid Raad van Bestuur van Isala.

Werken aan patiëntgerichtheid, kwaliteit en veiligheid

Naast de Elsevierlijst en de AD-lijst, bestaat ook de Consumer Quality index. Op de AD-lijst stond Isala op plaats 76. In de Consumer Quality index scoort Isala in verhouding met andere ziekenhuizen juist erg hoog. ‘Kortom, deze lijsten zijn relatief,’ aldus Robbin Thieme Groen, ‘maar werken aan patiëntgerichtheid, kwaliteit en veiligheid doen we iedere dag, met of zonder lijsten.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button