Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Inzamelingsactie winterjassen voor Oekraïne bij IJsbeeldenfestival

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle en de stichtingen MYzwolle en HUMANE slaan de handen ineen. Het doel is om tijdens het IJsbeelden Festival zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor Oekraïne. Het IJsbeelden Festival trok in de laatste editie 120.000 bezoekers Dit winter-evenement is te beleven van 17 december 2022 tot en met 5 maart 2023 in Zwolle.

Bijdragen

Miljoenen Oekraïners hebben geen goed toegang meer tot stroom en dat wordt met de dag meer door de verwoestende bombardementen. Terwijl de temperaturen daar vaak ver onder nul liggen. Dus help mee en… trek je winterjas uit voor de mensen in Oekraïne! Laat je winterjas achter bij het bezoek aan het IJsbeeldenfestival, of neem een oude nog goede jas mee van zolder. Zo makkelijk is het om iets bij te dragen aan de nood van mensen in Oekraïne die momenteel lijden onder de winter. Deze actie is een initiatief van stichtingen Myzwolle en HUMANE. De hoop is dat meer theaters, musea, scholen of wie dan ook aanhaken. Zoals nu het IJsbeelden Festival in Zwolle.

Voelbare noodzaak

De noodzaak van het dragen van winterjassen, sjaals en handschoen is straks tijdens een bezoek aan het IJsbeelden Festival direct voelbaar. Dan voel je even de kou die miljoenen inwoners van Oekraïne deze hele winter moeten doorstaan. “Wij vinden niet dat we hen aan hun lot over kunnen laten en we roepen iedereen op solidariteit te blijven tonen. In dit geval door letterlijk een jas uit te doen”, aldus Morariu, voorzitter van de Stichting HUMANE.

Het plan is om tijdens het IJsbeelden Festival zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen. Vaak hebben mensen meerdere winterjassen thuis, ongebruikt in de garderobe of zolderkast. Bezoekers van het IJsbeelden Festival worden gevraagd de zolderkast leeg te halen en winterjassen meenemen, of om hun eigen winterjas na afloop achter te laten op het IJsbeelden Festival. Broekaart, organisator van het IJsbeelden Festival zegt hierover: “Stel dat één op de 10 bezoekers een gebruikte jas doneert, dan wordt het al een enorme succesvolle actie”.

Het Nederlands IJsbeelden Festival wil dit jaar inspireren met het thema: “WHAT A WONDERFUL WORLD”. Het thema vertelt iets over de wereld, maar zegt ook iets over mensen. “Deze jassen-actie voor Oekraïne kan het thema alleen maar versterken” aldus Broekaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button