EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Intertoys maakt doorstart; winkels in Stadshagen en centrum blijven, Zwolle Zuid gaat dicht

Intentie om 220 winkels te houden

Zwolle –  Het op 21 februari 2019 failliet verklaarde Intertoys gaat een doorstart maken. Het Portugese – in speelgoed gespecialiseerde – Green Swan gaat de speegoedketen in beheer nemen. Het concern wil 220 winkels open houden. Voor Zwolle betekent dit dat de speelgoedzaken in Stadshagen en het centrum open blijven. De zaak in Zwolle Zuid gaat sluiten.

De curatoren zijn verheugd dat Intertoys in het Nederlandse straatbeeld behouden blijft en dat 1.000 tot 1.500 werknemers hun baan behouden. Daar komt bij dat franchisenemers in de gelegenheid zullen zijn hun aantal winkels uit te breiden. Daarmee is voor de curatoren, in opbouwende samenwerking met alle betrokkenen, een belangrijk eerste doel bereikt.

Het exacte aantal winkels dat een doorstart kan maken en het aantal medewerkers dat door kan na de doorstart zal in de komende weken duidelijk worden. Dit is onder meer afhankelijk of verhuurders de Intertoys winkels willen behouden, als ook de acceptatie van concurrerende voorwaarden die overeenkomen met de wensen van Green Swan en franchisenemers. Green Swan zal het senior management van Intertoys behouden en streeft ernaar ook de franchisenemers in de doorstart te betrekken.

91 Winkels zullen in ieder geval uiterlijk per half mei sluiten. Vanaf aanstaande zaterdag 9 maart zal in deze winkels begonnen worden met een uitverkoop. Artikelen gekocht tijdens deze uitverkoop kunnen niet geruild worden.

Intertoys winkel op de Melkmarkt © Peter Denekamp

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button