KabelkrantNieuws uit Zwollereligie

Interreligieuze nieuwjaarsviering in Zwolle op 8 januari

Joden, christenen, moslims en anderen bidden samen voor vrede

Zwolle – Joden, christenen en moslims uit Zwolle vieren samen de vrede op zondag 8 januari 2023. Dat doen zij om 19.30 uur in de Lutherse kerk, Koestraat 2-4 (naast Museum de Fundatie). De jaarlijkse viering aan het begin van het nieuwe jaar is inmiddels een Zwolse traditie en heeft in 2023 als thema verbinding. De Zwolse werkgroep SLAG (Samen Leven Anders Geloven) is de motor achter de interreligieuze viering.

Zwollenaren vanuit Jodendom, Christendom en Islam zoeken elkaar op in deze gezamenlijke viering en bidden samen met anderen voor vrede. “De drie godsdiensten zijn in de kern al met elkaar verbonden, namelijk door eenzelfde stamvader Abraham,” zo schrijft de organisatie. “We zoeken in de viering naar verbinding in het leven van nu. Verbinding met elkaar en met de Eeuwige, God, Allah.”

Afwisselend in diverse gebedshuizen

De werkgroep SLAG houdt de interreligieuze nieuwjaarsviering sinds 1992 in Zwolle, afwisselend in verschillende gebedshuizen in de Hanzestad. Naast joden, christenen en moslims bezoeken ook anderen die aan vrede willen werken deze vieringen. Vanuit het College van B&W heeft wethouder Gerdien Rots aangegeven de dienst op 8 januari te komen bijwonen.

Organisaties die samenwerken binnen SLAG Zwolle zijn: Ulu moskee Zwolle, Joodse gemeente Zwolle, Dominicanenkerk Zwolle, Protestantse Kerken Zwolle, Thomas a Kempis parochie Zwolle en Lutherse kerk Zwolle.

Meer informatie is te vinden op www.slag-zwolle.nl, of op www.nieuwwij.nl.

Bron
nieuwwij.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button