Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Veel buitenlandse bezoekers voor IJsbeelden Festival; kerstvakantie helemaal uitverkocht

Zwolle – Het aantal buitenlandse bezoekers aan het IJsbeelden Festival in Zwolle is dit jaar enorm gestegen. Het gaat dan met name om bezoekers van onze oosterburen. “De extra opgezette Duitse marketing campagne werpt zijn vruchten af.”, laat Eric Broekhart, organisator van het evenement weten. “De parkeerplaats van de IJsselhallen staat dan ook vol met auto’s met buitenlandse nummerplaten.”

Het loopt sowieso enorm goed bij het IJsbeelden Festival, vertelt Broekhart. “Nog nooit is de start van het IJsbeelden Festival zo goed geweest als dit jaar. Na twee jaar afwezigheid vanwege Corona is het evenement weer massaal door bezoekers omarmd. Bezoekers komen weer uit heel Nederland naar Zwolle om de ijsbeelden te aanschouwen. Het evenement dat tot en met 5 maart in Zwolle staat heeft is de hele kerstvakantie compleet uitverkocht. Daarmee overtreft de kaartverkoop, die nu, in de kerstvakantie, al op 50.000 staat, alle voorgaande edities.” In 2019, was de laatste keer. Toen kwamen er 40.000 bezoekers in de kerstvakantie.

Foto © RTV Focus

Dat is zeker ook mooi voor de stad Zwolle. Want zo’n 85 procent van de bezoekers gaat na het IJsbeelden Festival de stad in. “De gratis bus, de uitgezette looproute en de dichte nabijheid van de IJsselhallen ten opzichte van centrum bevorderen een bezoek aan Zwolle nog meer.” aldus Broekhart.

Het IJsbeelden Festival staat nog tot 5 maart in Zwolle waaronder ook de voorjaarsvakantie(s) valt. Het is nog niet bekend of het IJsbeelden Festival ook in 2023 weer in Zwolle georganiseerd gaat worden.

Foto © RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button