KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Inspirerende netwerkbijeenkomst suïcidepreventie bij GGD Ijsselland

Zwolle – Op 23 november was de netwerkbijeenkomst suïcidepreventie. Zo’n 150 professionals lieten zich informeren en inspireren om zich in te zetten voor suïcidepreventie. De bijeenkomst werd gehouden door GGD IJsselland, in samenwerking met Hogeschool Windesheim en 113 zelfmoordpreventie.

Marleen Engelbarts van GGD IJsselland kijkt tevreden terug op de bijeenkomst: “Mooi om te zien dat zo veel professionals in onze regio bij de bijeenkomst aanwezig waren en zich inzetten voor suïcidepreventie. Een netwerkbijeenkomst zoals deze is belangrijk om contacten te leggen, van elkaar te horen, te leren, te kijken hoe we nog beter kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken. Want suïcidepreventie is van ons allemaal. Ik vind het belangrijk dat we vanuit GGD IJsselland, samen met partnerorganisaties, dit onderwerp op de kaart blijven zetten.”

Zelfmoord? Praat erover!

GGD IJsselland, netwerkpartners en de 11 gemeenten in de regio zetten zich in om het aantal zelfdodingen in de regio te verminderen. Sinds 2018 loopt daarom het programma ‘Zelfmoord? Praat erover!’. Deze netwerkbijeenkomst is een onderdeel van dit programma. Kijk voor meer informatie op www.ggdijsselland.nl/zelfmoordpreventie.

Bron
ggd ijsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button