HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Inschrijving Busbrugloop opent zaterdag om 12.00 uur ’s middags

Zwolle – De inschrijving voor de Busbrugloop opent zaterdag 19 januari om 12.00 uur ’s middags. In totaal kunnen 902 deelnemers meedoen aan het hardloopevent dat over de nieuwe Busbrug in Zwolle gaat. De loop op 9 februari 2019  is extra bijzonder omdat het de eerste en laatste keer zal zijn dat voetgangers/ hardlopers over de nieuwe busbrug kunnen lopen.

Na de opening op 17 februari is de busbrug alleen nog maar toegankelijk voor bussen en hulpdiensten. Iedereen die mee wil doen aan de Busbrugloop moet er snel bij zijn want het aantal plaatsen is beperkt. Vol = Vol!

De Busbrugloop is een recreatief hardloopevent waaraan 902 deelnemers kunnen meedoen, een knipoog naar de datum 9/02. De Busbrugloop kent geen wedstrijdelement, er is geen sprake van tijdregistratie. Iedereen die de loop volbrengt, is een winnaar.

Inschrijven

Vanaf zaterdag 19 januari om 12.00 uur ’s middags kun je inschrijven voor de busbrugloop. De inschrijflink vind je dan op deze plek.

Inschrijven vanaf zaterdag 12.00 uur

 

 

Kidsrun

Kinderen bijten het spits af. Om 10.00 uur klinkt op het nieuwe busstation het startschot voor de Kidsrun, speciaal voor kinderen t/m 12 jaar. Hieraan kunnen maximaal 150 kinderen meedoen. Zij lopen vanaf het nieuwe busstation over de (best steile!) busbrug richting het eind van de busbrug aan de zijde van de Willemsvaart en terug. Een afstand van circa 2 kilometer.

Busbrugloop

Om 10.30 uur is het de beurt aan maximaal 752 volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar en ouder. Ook zij krijgen dan de kans de busbrug, met een hellingspercentage van 5%, te bedwingen. De Busbrugloop start op het nieuwe busstation. De route van circa 3 km loopt via de busbrug en een deel van de Spoorzone terug naar het nieuwe busstation. Als je dan nog fit genoeg bent, kun je de busbrug en de rest van de route eventueel voor een 2e keer bedwingen. Om 11.15 uur wordt de busbrug afgesloten, vanaf dat moment kun je niet meer aan je tweede rondje beginnen.

Gratis en voor eigen risico

Deelname aan de Busbrugloop is gratis en voor eigen risico. De organisatie zorgt voor EHBO’ers, toezicht en verkeersregelaars. Het parcours voor de Busbrugloop is niet auto- of fietsvrij (met uitzondering van het busstation en de busbrug zelf). Als hardloper ben je een gewone verkeersdeelnemer, je loopt dus op de stoep en houdt je aan de verkeersregels. De deelnemers aan de Kidsrun blijven op het busstation en de busbrug: op dit traject zijn, naast de deelnemers aan de Kidsrun, geen andere verkeerstromen.

De dag zelf

Op zaterdag 9 februari kun je rechtstreeks naar de start op het nieuwe busstation gaan. Zorg dat je er op tijd bent, minimaal 10 minuten van te voren. Eventueel kun je je droge kleding voor na de run, neerleggen bij Brainz (Lübeckplein 68). Er zijn bij Brainz geen douches of afgeschermde kleedruimtes, dus laat hier geen waardevolle spullen achter.

Toegang busbrug en busstation

De busbrug en het busstation zijn tijdens de Busbrugloop alleen toegankelijk voor deelnemers aan de loop. Vanaf 13.00 uur is het terrein open voor het overige publiek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button