Weer

Zonnig winterweekend, begin volgende week sneeuw?

In ieder geval een week winterweer

Zwolle -Er werd al even over geschreven maar vanochtend konden we het voor het eerst merken. Het vroor weer eens, niets bijzonders voor een normale winter, toch was het pas de 3e keer van het winterseizoen in zwolle. Bijzonder weinig tot nu toe. Daar komt verandering in.

Het wordt met name vanaf morgen flink koud, en vooral ’s nachts. Zaterdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Het wordt daarbij ongeveer 2 of 3 graden boven het vriespunt. Vanaf de namiddag klaart het echter rap op en daalt het kwik naar een graad of 6 onder het vriespunt. De eerste wedstrijd van PEC Zwolle  dit kalenderjaar verloopt dus onder koude omstandigheden.

Zondag volgt een schitterende winterdag. Met volop zon en temperaturen die uiteindelijk oplopen naar een graad of 2 een prachtige dag om te genieten van het weer buiten. ‘Met weinig wind en veel zon is het optimaal weer om erop uit te gaan.’

Schaatsijs

De kans op schaatsijs acht hij vooralsnog niet groot: Door meer bewolking wordt dat lastig. De nachttemperatuur komt begin volgende week daardoor rond de -3 graden te liggen, terwijl het overdag nog altijd bijna 3 graden dooit.’

Sneeuw

Dinsdag is er zelfs wat kans op sneeuw. Een afzakkend lagedrukgebied kan volgens Jelle resulteren in wat regen en ijzel op dinsdag, gevolgd door misschien wel een paar centimeter sneeuw. Dat is allemaal nog erg onzeker. Vanaf zondag volgt meer duidelijkheid hierover. Tot die tijd is het afwachten, en voor de winterliefhebbers vooral genieten!

Art of Thunders

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button