Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Ina Kuper en Mirjam Admiraal genomineerd voor Vrouw in de Media Award Overijssel

Aanwezigheid vrouwelijke experts in de media stagneert

Zwolle – Mirjam Admiraal, voormalig bedrijfsjurist Wehkamp en Ina Kuper, bestuurder van ziekenhuis Isala en vicevoorzitter LNAZ zijn genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2022. Beiden zijn werkzaam in Zwolle.

De Vrouw in de Media Award is in het leven geroepen om meer vrouwelijke experts aan het woord te laten komen in de media. De genomineerden zijn deskundige vrouwen die regelmatig en op een indrukwekkende manier in beeld waren in het jaar 2022.

Ina Kuper

Ina Kuper is bestuurder van ziekenhuis Isala en is vicevoorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding. Ze volgde tijdelijk Ernst Kuipers op als voorzitter. Tevens zet zij zich als voorzitter van het ROAZ in voor zorgcontinuïteit in regio Zwolle. Moeilijke kwesties schuwt ze niet. Zoals die van gynaecoloog Wildschut, waarbij zij de zaak tot de bodem liet uitzoeken én er was voor de kinderen van deze arts.

Mirjam Admiraal

Mirjam Admiraal is een voormalig bedrijfsjurist van Wehkamp. Mirjam kaartte bij haar werkgever aan dat een
mannelijke collega in dezelfde functie 1.000 euro meer salaris ontving. Ze belandde in een slepend conflict en kreeg een burn-out. Toch startte zij een rechtszaak voor gelijke beloning. Wehkamp betaalde haar uiteindelijk haar achterstallig salaris en een schadevergoeding (in totaal 113.000 euro). Nu zet zij zich met haar onderneming The Portable Lawyer in voor vrouwen die hetzelfde overkomt.

Naast Ina Kuper en Mirjam Admiraal zijn nog acht andere vrouwen uit Overijssel genomineerd, waaronder Caroline van der Plas, voorvrouw van BBB.

Over de Vrouw in de Media Award Als er een expert wordt gevraagd voor de radio, de tv, de krant of voor online dan is dat in slechts 26,7 procent van de gevallen een vrouw. Veel te laag vinden sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media (VIDM).  Met de Vrouw in de Media Awards willen deze twee partijen vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Tot en met 14 januari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl.   Op 17 januari wordt de winnares bekend. Zij ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. Daarnaast komt de provinciale winnares op de nominatielijst voor de Vrouw in de Media Award landelijk.

Overige genomineerden Overijssel

Marinka Hamstra

Marinka Hamstra

Huisarts in Hengelo en bestuurder van HuisartsenZorg Twente. Ze steekt haar nek uit voor de belangen van patiënten en huisartsen. En ze is ambassadeur voor samenwerking in de Twentse (huisartsen)zorg. Ze ging in gesprek met Minister Kuipers bij de landelijke huisartsen-protesten in Den Haag afgelopen juli. Voor het onderzoek naar de nachtelijke sluiting van de spoedpost in Hengelo is ze woordvoerder. (Borne)

Jennette Jansen (eigen foto)

Jennette Jansen

Paralympisch sporter. Jennette werd in Canada wereldkampioen paracycling voor 2 onderdelen: Tijdrijden en Wegwedstrijd. (Westerhaar)

Jessica Kloosterboer fotograaf Evert van de Worp

Jessica Kloosterboer

Deventer IC verpleegkundige, schrijfster en actief twitteraar over met name haar werk op de IC. gaf een bijzonder inkijkje tijdens corona, maar ook wat vele commentaar haar deed. (Deventer)

Heleen Lansink

Heleen Lansink-Marissen

De Melktapperij, boerin. Regelmatig in het nieuws vanwege o.a. (vrouwen en) stikstof, waarom geen omgekeerde vlag, Twents miljoenenplan voor ecologisch boeren. Nieuwe perspectieven voor de landbouw. (Haaksbergen)

Marieke Mentink fotograaf

Marieke Mentink

Directeur Dura Vermeer Hengelo. Vrouw in een mannenwereld en uitgeroepen tot Bouwvrouw van het jaar 2022 . (Deurningen)

Caroline van der Plas

Voorvrouw van BBB. In de peilingen een van de grootste partijen. Prominent Tweede Kamerlid/fractievoorzitter die haar nek uitsteekt, is verpersoonlijking van boerenbelang geworden, Plattelandsvrouw, no nonsense politiek en heel vaak te gast in talkshows. Ook in slimste mens of als spreker op bijeenkomsten los van BBB-belang.

Sterrin Smalbrugge fotograaf Amy Derksen

Sterrin Smalbrugge

Ecoloog (reptielendeskundige). Weet enorm veel van reptielen. Ze groeide op in het Twentse Rijssen en slaagde cum laude voor de studie ecologie aan Wageningen University & Research. Sterrin is onder meer bekend van haar eigen theatershows, het televisieprogramma Reptielengek! en haar deelname aan Expeditie Robinson. Ze heeft kinderboeken geschreven en in mei van dit jaar kwam haar eerste boek voor volwassenen uit: Het fascinerende leven van reptielen. Sterrin is ook nog bezig met promotieonderzoek. (Rijssen)

Trudy Vos fotograaf Stef Heerink

Trudy Vos

Vanaf 1 februari a.s. Voorzitter College van Bestuur ROC van Twente (nu: lid College van Bestuur) en bestuurslid VNO NCW Twente. Trudy was naast bestuurder bij ROC van Twente, dit jaar formateur van coalitie gemeente Almelo. Schrijft geregeld een opiniestuk in Tubantia over onderwijs en laat geen gelegenheid ongemoeid het MBO op de voorgrond te plaatsen. (Enschede)

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button