Nieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Vele kaarsjes voor de vrijheid bij Dominicanenklooster

Zwolle – Een kaarsje branden voor de vrijheid! Het kon zondagmiddag 5 mei in het  Dominicanenklooster in Zwolle.  Voor de deur van de kerk werden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers van het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) om aan te steken in de kloosterkerk aan de Assendorperstraat.

Veel bezoekers wandelden de kerk binnen. Van senioren en ouders met kleine kinderen tot vele jongeren die op weg waren naar het BFO. Door het kaarsje aan te steken stonden ze stil bij de vrijheid waarin Nederland leeft: “Ik brandt een kaarsje voor de mensen die voor onze vrijheid hebben gezorgd”, aldus één van de bezoekers van de kerk die spontaan was binnengelopen. “Ik vind het een mooi gebaar om te doen”.

In de kerk konden de voorbijgangers niet alleen een kaarsje branden, ook lag er een gastenboek klaar waarin een wens of een gebed gedeeld kon worden.

Het Dominicanenklooster kan voor het vijfde achtereenvolgende jaar terugzien op een druk bezochte middag. In totaal zijn er maar liefst 1196 kaarsjes aangestoken.

Back to top button