Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

150 bezoekers voor virtuele Anne Frank huis op Grote Kerkplein

Zwolle – Zondag kon op het Grote Kerkplein een virtueel bezoek worden gebracht aan het Anne Frank huis. Met een Virtual Reality (VR) bril liepen belangstellenden door de kamers van het Achterhuis in Amsterdam waar Anne Frank in de oorlog ondergedoken zat. Maar liefst 150 mensen maakten van de gelegenheid gebruik.

De VR ervaring was een uitgeklede vorm van de VR Route die in het echte Anne Frank Huis in Amsterdam wordt aangeboden. Op de Bevrijdingsdag lagen in een verwarmde tent op het Grote Kerkplein in Zwolle 6 speciale brillen klaar waarmee binnengekeken kon worden in het huis. De experience werd natuurlijk gestart door de verborgen deur in de boekenkast te openen. Vervolgens stonden de bezoekers binnen in de kamer van Anne Frank en kon er virtueel gekeken worden in haar dagboek. De experience gaf een goed beeld van hoe de kamer van Anne er toentertijd (tussen 1942 en 1944) heeft uitgezien.

In de tent op het Grote Kerkplein kon virtueel een bezoek gebracht worden aan het Anne Frank Huis © RTV Focus Zwolle

De speciale VR tent stond er tot vijf uur ’s middags. Wie het gemist heeft zal naar het Anne Frank Huis in Amsterdam moeten. Daar kan het Achterhuis in het echt worden bekeken. De VR variant wordt daar aangeboden aan minder validen die moeite hebben met de smalle gangen in het achterhuis. Overigens wordt de VR experience ook in soortgelijke musea in het buitenland aangeboden.

De organisatie van de pop-up VR opp het Grote Kerkplein lag in handen van Grandcafé Wijnbar Restaurant Het Wijnhuis Zwolle, Danielle ter Haar en Wim ten Hove van PBN-Music & Events.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button