Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Stille tocht ‘Vrede & Toekomst’ in Zwolle uit solidariteit voor Oekraïne

Zwolle – Vrijdagavond vond er in Zwolle een stille tocht plaats in het teken van Vrede & Toekomst. Dit uit solidariteit met Oekraïne en haar mensen – waar zij zich momenteel ook bevinden.

Deze dag, vrijdag 24 februari is het precies een jaar geleden dat Rusland – na acht jaar eerder oorlog te zijn begonnen – de onmenselijke invasie in Oekraïne inzette. Een jaar met grote gevolgen en groot leed voor velen. Veel Zwollenaren hebben hun hart en huis opengesteld voor Oekraïners die thuis moesten verlaten.

Vanuit de Zwolse samenleving kwam bij Anja Roelfs, een van de initiatoren van de stille tocht van 2022, het verzoek binnen om, uit solidariteit, dit gedenkmoment voor Oekraïne navolging te geven. Een vertegenwoordiging van de voltallige Zwolse gemeenteraad, stichting MYzwolle, Vredesplatform en enkele (Oekraïense) Zwollenaren hebben een stille tocht georganiseerd met de pakkende noemer Vrede & Toekomst.

De ‘interactieve’ stille tocht startte bij het provinciehuis in Zwolle en eindigde bij het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark. Hier volgde een programma met speeches waaronder andere een live verbinding met Oekraïne, zang en een gedicht van onze stadsdichter.

Bij het Kerkbrugje werden wens-linten aan de brug gehangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button