Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

In beeld: Sneak Preview Speelkasteel Werkeren Stadshagen

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Nog precies een week en dan kan er door de jeugd uit Stadshagen gespeeld worden in het nieuwe speelkasteel “Werkeren”. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van wijkbewoners uit Stadshagen in vervulling , om een avontuurlijk speeltoestel voor de jeugd van 5-12 jaar te realiseren. Het speeltoestel met het thema kasteel staat op een historische plek in de wijk en is bedoeld voor de jeugd van 5 tot en met 12 jaar. De feestelijke opening van Kasteel Werkeren vindt plaats op zondag 18 november om 14.30 uur. Die middag is er een speciaal programma voor iedereen uit de wijk.

tekst gaat verder na de foto’s

 

Het nieuwe speelkasteel staat recht tegenover de Wilgenburcht. Het is een reusachtig houten speelkasteel gebouwd met een heuse gracht eromheen. Op diverse plekken kunnen kinderen het water oversteken en het kasteel veroveren.

Leren over geschiedenis

Spelenderwijs leren kinderen automatisch iets over de lokale geschiedenis. Een archeoloog heeft namelijk een stukje geschiedenis van het voormalige kasteel Werkeren in het speelkasteel teruggebracht. Zo is er bijvoorbeeld op het kasteel een heel oud schild van het vergane kasteel afgebeeld.

Het ontwerp en de technische uitwerking van het speelkasteel “Werkeren” is gedaan door het atelier Robuuste basis uit Kampen.

Naast het nieuwe speelkasteel heeft Park de Stadshoeve in Stadshagen ook een natuurspeeltuin, een kinderboerderij, een bistro en belevenistuinen.  De Stadshoeve wil ook nog graag een waterspeelplaats aanleggen voor jonge kinderen. Om dit te bewerkstelligen hoopt de stichting op een financiële bijdrage vanuit de Coöperatie Weken van de Rabobank.

Opening Kasteel Werkeren

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren