Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

In beeld: Ruim 16.250 bezoekers Open Dag PEC Zwolle

Zwolle – De Open Dag van PEC Zwolle is zaterdagmiddag weer drukbezocht. Ruim 16.250 fans, jong en oud, vonden de weg naar het PEC Zwolle stadion voor de traditionele seizoensopener.

Rijen dik stonden de supporters ’s middags al ruim voor één uur te wachten. Nadat Tijn de Groot, winnaar van het golden ticket, de Open Dag met een ferme druk op de knop officieel had geopend, stroomde het plein rondom het stadion vol. Naast de fanatieke handtekeningen- en fotojagers waren er ook tal van activiteiten te doen. Zo verzorgde rugsponsor Travelbags een ludiek spel waarbij koffers konden worden omgeschoten, bood Hornbach bezoekers de mogelijkheid om een PEC Zwolle-logo uit hout te zagen, organiseerde Scania het spel ‘Truckschieten’ en kon men met Yosemite abseilen van het stadion.

Binnen kon men zich laten rondleiden door het MAC3PARK stadion. Onder andere de mixed zone, het spelershome en zelfs de kleedkamers waren voor één keer opengesteld voor publiek. Ook waren er twee drukbezochte persconferenties waar onder meer nieuwe aanwinst Xavier Mous en zijn collega keepster van PEC Zwolle Vrouwen, Nienke Olthof, eens flink aan de tand werden gevoeld.

De dag eindigde met de spelerspresentatie, waar na de jeugdteams en vrouwenelftallen, de selectie met trainer/coach John Stegeman zijn opwachting maakte. Het op de tribunes verzamelde publiek maakte naast de nieuwe oefenmeester, ook kennis met andere nieuwkomers zoals Dennis Johnsen en Iliass Bel Hassani.

Back to top button