112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Rellen in Voorstraat dankzij politie

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Dinsdag was het in de Voorstraat een chaos door jongeren die slaags raakten met de politie. Er was echter niets ernstigs aan de hand. Het ging namelijk deze keer niet om echte rellen maar om  een oefening voor politiemensen en medewerkers van de horecagelegenheden.

Horecaportiers en handhavers van de gemeente probeerden de ‘vechtende’ jongeren uit elkaar te halen. Uiteraard konden ze rekenen op hulp van de sterke arm. De politie verscheen ten tonele met agenten, honden en paarden. De politie van Zwolle werkt al jarenlang samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te maken. Hiervoor worden politiemensen en horecamedewerkers regelmatig getraind.

Gedurende de oefening werd er uitleg gegeven over de procedures bij opstootjes in de kroeg en buiten op straat. Ook werd er gekeken hoe politie en kroegbazen elkaar zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij ongeregeldheden. Dit werd vervolgens in de praktijk toegepast. Studenten van Landstede werden ingezet als figuranten. Zij speelden de lastige horecabezoekers.

Back to top button