Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Expositie ‘Uw bestelling heeft vertraging’

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Tot en met 6 januari 2019 loopt er een nieuwe expositie in de Grote Kerk in Zwolle. ‘Uw bestelling heeft vertraging’ is een hint naar een pronkgraf met beelden die ooit werd besteld in Italië voor de Zwolse patriot Joan Derk van der Capellen.

Met vallen en opstaan werd er vanuit Zwolle meegebouwd aan het democratisch bestel dat wij nu zo vanzelfsprekend vinden. De strijd die Joan Derk van der Capellen (1741-1784) aanging met bestuurlijk Overijssel en Nederland is een voorbeeld van politiek activisme.

De vroegtijdige dood van Joan Derk veroorzaakte een golf van rouw. Er werd geld ingezameld voor een pronkgraf, dat in de Grote Kerk in Zwolle moest komen te staan. Het grafmonument werd in Italië besteld en staat sinds die tijd in Rome..

Uw bestelling heeft vertraging! is het resultaat van een samenwerking tussen Academiehuis de Grote Kerk en stichting Allemaal Zwolle en vertelt op innovatieve en prikkelende wijze het verhaal van de strijd van de beroemde Zwolse patriot Joan Derk van der Capellen tot den Pol voor bestuurlijke vernieuwing in het Nederland van de achttiende eeuw. De expositie is ontwikkeld door Theatergroep De Jonge Honden en is gratis te bezoeken van 24 december t/m 6 januari.


Academiehuis de Grote Kerk Zwolle
Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

24-12-18 t/m 06-01-19
Maandag t/m zondag: 11.00 – 16.00 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari

Entree: gratis


Back to top button