KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

IK TOON op de stoep: deze artiesten komen 1 en 2 juni in jouw wijk optreden

Stadkamer en Productiehuis De Verhalenboot houden amateurkunstkaravaan

Zwolle – Met een trekker, platte wagen en strobalen reizen amateurartiesten zaterdag 1 juni en zondag 2 juni alle wijken van Zwolle door en laten hun kunsten zien en horen bij jou in de wijk! Kom jij ook kijken? Bekijk snel wanneer jouw favoriete act speelt of wanneer we bij jou in de buurt zijn. O ja, en de optredens zijn gratis, want kunst is van iedereen! www.deverhalenboot.nl/iktoon.

Speellocaties en speeltijden

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni reizen de artiesten tussen 11.00 en 16.00 uur door de wijken van Zwolle. Met de strobalen wordt een tribune gebouwd en de wagen wordt dan het podium. Zo simpel kan het zijn!

Deze artiesten komen optreden

Deze artiesten treden tussen 11.00 en 16.00 uur op: De vertellende piano; verhalenvertellers van het Vertellersgilde; Joïs; zanger Hans Lorijn met Nederlandse en Ierse folkmuziek; The Craic met folk, blues en country covers; Victory Drumline met drumperformances; Spoken word en poëzie van Emma Geerts; jonge violisten en cellisten van Het Edward Jeugd Symfonie Orkest; jazz, pop en blues van Sax on the rocks onder leiding van Femke Emens; Danslab met de dansperformance Pluriform. We maken zo snel mogelijk de speellocaties en precieze speeltijden bekend op www.deverhalenboot.nl/iktoon.

Waarom IK TOON op de stoep

Met IK TOON op de stoep willen Stadkamer en Productiehuis De Verhalenboot amateurkunstenaars speelplekken bieden en tegelijkertijd een brede, diverse publieksgroep bereiken met kunst en cultuur. Zelf kunst maken is van grote waarde voor de persoonlijke ontwikkeling, het zelfvertrouwen en zélfs de gezondheid van jongeren en volwassenen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Door bovendien de kunst letterlijk op de stoep van de Zwollenaren te bezorgen, breken we letterlijk alle drempels weg naar het ervaren en beleven van kunst. Leuk als je komt!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button