Nieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsselheem en Frion samen in Werkeren

Frion neemt vanaf 1 januari 2015 de vijfde etage in gebruik van Werkeren in Stadshagen. Helene Wüst, bestuurder van IJsselheem en Annamiek van Dalen, bestuurder van Frion, ondertekenden woensdag 17 december 2015 de huurovereenkomst.

De bewoners die op de vijfde etage woonden zijn inmiddels binnen Werkeren verhuisd of hebben een plek elders gevonden. De komende periode wordt gebruikt om te verbouwen, zodat de cliënten van Frion naar verwachting in maart 2015 hun intrek kunnen nemen. In 2016 volgt de vierde verdieping. Uiteindelijk hebben zowel Frion als IJsselheem beide 24 cliënten wonen in Werkeren.

MEERWAARDE
Het wonen in Werkeren heeft zowel voor cliënten als medewerkers meerwaarde. De appartementen zijn ruim van opzet. Bewoners kunnen veel makkelijker gebruik maken van sanitaire voorzieningen en zich makkelijker verplaatsen in de rolstoel. Ook neemt de fysieke belasting voor de medewerkers af. Een ander bijkomend voordeel is dat het Gezondheidshuis Stadshagen inpandig is gehuisvest en de locatie tegen het winkelcentrum van Stadshagen aanligt.

SAMENWERKING
IJsselheem en Frion zijn geen onbekenden van elkaar. Beide organisaties zijn goede samenwerkingspartners. Zo exploiteert IJsselheem Grand Café Werkerwaard en werken cliënten van Frion in de bediening. Met de nieuwe overeenkomst kan Frion voorzien in goede huisvesting die past bij de intensieve zorgvraag van ouderen met een verstandelijke beperking. Door appartementen van IJsselheem te huren, is nieuwbouw niet nodig.

WWZ038
Beide organisaties maken ook deel uit van WWZ038 (Wonen Welzijn Zorg in Zwolle). Hier maken zorgaanbieders, welzijnsorganisaties en woningcorporaties deel van uit. Een van de speerpunten in deze samenwerking is: leegstand in verzorgingshuizen voorkomen door beschermde woonvormen te bieden. Met als principe uitgangspunt geen nieuwe huisvesting creëren als bestaande huisvesting vrijkomt. De samenwerking in Werkeren is hiervan een resultaat.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button