KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

IJsselbiënnale 2021 in voorbereiding

Zwolle – De IJsselbiënnale staat garant voor een zomer lang kunst en cultuur aan de IJssel. Bij de langste kunstroute van Nederland vindt de bezoeker bijna 30 spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 100 kilometer langs de IJssel. Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zich in deze buitententoonstelling inspireren door een thema. Dat is:  de impact van klimaatverandering op ons landschap, met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. De kunstenaars werken hard aan de realisatie van hun projecten voor de opening van de IJsselbiënnale op 18 juni 2021.

Rijk activiteitenprogramma

De hele zomer lang zijn er daarnaast onderweg tal van activiteiten te beleven. Zo biedt het evenement rondleidingen, lezingen van de kunstenaars. Ook zijn er muziek en theater in de uiterwaarden, bij sluizen, op landgoederen en in de karakteristieke Hanzesteden.

Op de fiets door de IJsselvallei

De beste manier om de IJsselbiënnale te beleven is op de fiets. De route is onderverdeeld in verschillende fietsetappes. De IJsselbiënnale is dé fantastische aanleiding om dit prachtige gebied te bezoeken. Alle informatie over de kunstwerken, de activiteiten en de fietsroutes is te koop via de website. En bij verkooppunten langs de route.

De IJsselbiënnale vindt plaats van 18 juni tot en met 19 september 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button