ActiesKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

IJskoude korting op een stadswandeling tijdens het IJsbeeldenfestival

IJskoude korting op een stadswandeling tijdens het IJsbeeldenfestival     

Van 6 december 2014 t/m 25 januari 2015 staat Zwolle in het teken van het IJsbeelden Festival. Het grootste en meest spectaculaire winterevenement dat ooit in Nederland is gehouden. Met adembenemende ijssculpturen van 42 ijskunstenaars uit de hele wereld. Tijdens het IJsbeelden Festival wordt er dagelijks (dinsdag t/m zaterdag) een winterse stadswandeling georganiseerd.  Brengt u een bezoek aan het IJsbeelden Festival dan krijgt tegen inlevering van uw entreebewijs  €1,00 korting op de reguliere prijs van € 6,00 p.p.

 Levensechte objecten

Het thema van het IJsbeelden Festival is dit jaar World in Motion. Opzienbarende voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen allemaal gesneden uit enorme blokken ijs.   Bij de +/- 2 uur durende historische stadswandeling ziet u prachtige plekken en gebouwen uit het verleden allemaal opgetrokken uit echte stenen. De wandeling brengt u langs Museum de Fundatie en Waanders In de Broeren. Ook komt u langs Schouwburg Odeon, waar u mogelijk een kijkje kan nemen in de Hemminkzaal. De wandeling komt vervolgens langs o.a. ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. Een ervaren stadsgids vertelt u onderweg over de Hanze, talloze gevels en bouwstijlen. Tot slot kunt u een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar).

Deelname en reserveren
De wandeling start om 14.00 uur bij het Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41. Op de reguliere prijs van € 6,00 p.p. wordt € 1,00 korting gegeven tegen inlevering van het entreekaartje van het IJsbeelden Festival. Boek online via de reserveringsmodule op www.overijsseltrips.nl of telefonisch via Overijsseltrips, tel 038 – 4222299 (ma t/m vrij tussen 09.00 – 15.30 uur).

Gerelateerde artikelen

Back to top button