Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsblokken IJsbeelden Festival zondag op weg naar Zwolle

De reusachtige ijsblokken voor het IJsbeelden Festival in de historische NS-loods bij het station van Zwolle arriveren op zondag 16 en maandag 17 november 2014 in Zwolle. Daarmee wordt de volgende stap in het bouwproces van ‘de World in Motion’ gezet. Dit is een spectaculair evenement met in de hoofdrol een ruim scala aan opzienbarende Voertuigen, Vliegtuigen en Vaartuigen.

Blokken van 2 meter lang

Naast 250.000 kilo sneeuw, die ter plekke wordt gefabriceerd, is voor het IJsbeelden Festival ook 250.000 kilo ijs nodig. De reusachtige ijsblokken (2 meter lang, 1 meter breed en 70 centimeter hoog) worden vanuit de koelvrachtwagens in de gekoelde locatie (8 graden onder 0) geplaatst. Deze blokken, die per stuk zo’n 1500 kilo wegen, worden van tevoren in een periode van zo’n vier tot zes weken bij een temperatuur van -30Cº vervaardigd, waardoor het ijs transparant en glashelder is. Deze ijsblokken komen naar verwachting zowel op zondag 16 als maandag 17 november vanaf 17.00 uur aan.

Stacken

Na aankomst van de 250.000 kilo ijs vindt het ‘stacken’ plaats. Een speciaal uit Finland overgekomen team stapelt de kolossale blokken ijs met behulp van een vorkheftruck op elkaar om zo de gewenste hoogte van de sculptuur te bereiken. Als het stacken achter de rug is, kunnen de kunstenaars aan de slag. Het team van veertig internationale en Nederlandse carvers gaat vrijdag 21 november aan de slag.

Wat is er te zien?

Elk kunstwerk van ijs en sneeuw vertelt een uniek verhaal waar de bezoekers als vanzelf onderdeel van worden. Zien, doen én beleven, dat is wat bezoekers van het IJsbeelden Festival in Zwolle mogen verwachten. Beleef de fatale eerste reis van de Titanic of maak de eerste landing op de maan nog een keer mee. Aanschouw de schoonheid van voertuigen uit de tijd van de Industriële Revolutie of geef gas in een Formule-1 auto. Zo maar een greep uit de imposante kunstwerken en tal van historische momenten die worden uitgebeeld in glashelder ijs en sprankelende sneeuw.

Openingstijden

Het IJsbeelden Festival vindt plaats van zaterdag 6 december 2014 tot en met zondag 25 januari 2015. Buiten de kerstvakantie zijn de indrukwekkende en metershoge ijs- en sneeuwbeelden van dinsdag tot en met vrijdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is het IJsbeelden Festival dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur, dus ook op de beide kerstdagen. Op Nieuwjaarsdag is het IJsbeelden Festival gesloten.

Entreeprijzen

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 12,50. Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar kost een kaartje € 8,50. Kinderen tot vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot het speel- en cateringgebied.

Kaarten zijn vanaf 13 oktober online te koop via www.ijsbeelden.nl. Aan de kassa worden ook kaarten verkocht. Het speel- en cateringgebied is te allen tijde vrij toegankelijk.

Voor groepen vanaf 25 personen gelden diverse kortingen met betrekking tot entree, horeca en entertainmentgebied. Tevens is het mogelijk om bedrijfsfeesten te laten plaatsvinden op het evenement. Mail om te bestellen of voor meer informatie naar info@organisatieteam.nl.

Meer informatie over het IJsbeelden Festival is te vinden op www.ijsbeelden.nl.

Bioscoop, kermisattracties, klimtoren, springkussens en gaming zone

Wie een uitstapje naar het IJsbeelden Festival plant, heeft in de NS-loods alleen al voldoende mogelijkheden voor vermaak voor een hele dag. Naast de spectaculaire expositie van ijs- en sneeuwbeelden wordt er verrassend familie-entertainment geboden voor het hele gezin. Zo is er een Eventplaza met een bioscoop, diverse kermisattracties, klimtoren, springkussens en een gaming zone.

Winter in Zwolle

Dit jaar is de Zwolse winter hartverwarmend. Gedurende het koudste seizoen is de stad een war(m)e belevenis. Deze winter beleeft u Zwolle als nooit tevoren.
Museum de Fundatie, Odeon De Spiegel theaters, Waanders In de Broeren en het IJsbeelden Festival bundelen hun krachten en hun rijke culturele aanbod via www.winterinzwolle.nl.
Daarnaast valt er in de groenste stad van Nederland, die maar liefst 33 parken telt, ook goed te winkelen.
Kortom: een uitstapje naar het IJsbeelden Festival in Zwolle staat garant voor een leuk en gezellig dagje uit met de hele familie! Niemand hoeft zich in Zwolle te vervelen!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button