Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Jannie Chrispijn geeft kunst cadeau aan Ronald McDonald Huis

Een bijzondere situatie die niet iedere dag voorkomt bij Ronald McDonald Huis Zwolle. Jannie Chrispijn uit Zwolle, onlangs 25 jaar in dienst bij Achmea, nam contact op met het huis voor een grote verrassing. Om haar jubileum te ‘vieren’ wilde zij iets betekenen voor een ander. Het resultaat zijn een aantal prachtige schilderijen gemaakt door Jose Reuvekamp voor de nieuw ingerichte woonkamer van het Huis. Met deze kunstwerken is de woonkamer helemaal af en klaar voor de toekomst.

Woonkamer opnieuw ingericht

“Omdat wij met ons gezin het nodige hebben meegemaakt vind ik het belangrijk om er bewust van te zijn dat je soms met kleine dingen het verschil kan maken voor een ander. Ik hoorde van Lianne Booijink dat de woonkamer in het huis opnieuw werd ingericht. Ze vertelde mij dat het zo fijn voor ouders is dat zij in een omgeving verblijven waarin ze zich op hun gemak voelen. Om die reden vond ik extra bijzonder om een bijdrage aan te mogen leveren aan dit kunstproject”, aldus de gulle geefster.

Lianne Booijink, manager van het Huis vult haar aan: “Toen ik hoorde dat Jannie haar jubileum op deze manier wilde vieren dacht ik gelijk aan een mooi schilderij. Wij vinden het erg belangrijk dat ouders zich thuis en ontspannen voelen bij ons. Met een mooi schilderij kan je die sfeer creëren. Het is werk geworden van Jose Reuvekamp. Ze schildert prachtig en weet precies wat bij ons huis past.”

Bijdrage aan thuisgevoel ouders

Reuvekamp is een goede bekende van het Huis. Zo heeft zij met haar werk ook gezorgd voor de finishing touch in de Ronald McDonald Huiskamer in Isala. Het was dan ook een groot plezier voor haar om weer aan de slag te gaan en te schilderen zodat ouders zich helemaal thuis kunnen voelen in het Ronald McDonald Huis. “Ik hoop dat mijn schilderijen bijdrage aan thuisgevoel voor de ouders die in het huis logeren”, aldus Reuvekamp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button