LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

IENS Toppers 2017: 1. De Librije, 48. Os en Peper, 52. ’t Pestengasthuys

Zwolle – Ieder jaar roept IENS de allerbeste restaurants van het jaar uit: de IENS Toppers. Op de ranglijst van 1.000 beoordeelde restaurants staat De Librije uit Zwolle dit jaar op nummer 1. Ook heeft Zwolle de beste restaurants van Overijssel, zo blijkt uit de lijst. Os en Peper aan de ikn Zwolle staat op plaats 48 als eerste uit de provincie, gevolgd door ’t Pestengasthuys op positie 52.

Van alle restaurantlijstjes die het einde van het jaar uitkomen, is de IENS Top de enige die is samengesteld door hun eigen gasten. Het is een lijst met de 1.000 meest geliefde eetadressen van Nederland. Van bruin eetcafé tot luxe sterrenzaak en van hippe hotspots tot exotische eettentjes. Samengesteld op basis van bijna een kwart miljoen recensies.

De TOP 3

1. Restaurant De Librije

2. Château Restaurant Neercanne

3. Vinkeles (the Dylan hotel)


1. Restaurant De Librije: Koninklijk dineren

Score op IENS: Uitmuntend 9,6/10 

Lunchen of dineren bij driesterrenrestaurant De Librije is een overweldigende ervaring. Het begint zodra je de voormalige gevangenis uit 1739 binnenstapt, waar het moderne, organische en ruimtelijke restaurant gesitueerd is. Je wordt hartelijk onthaald door eigenaren Jonnie en Thérèse Boer. Een ervaring uit duizenden die je nooit meer zal vergeten. Tevens kan je genieten van een complete Librije-beleving, aangezien naast het restaurant ook de hotelkamers, de winkel en de kook- & wijnschool onder hetzelfde dak gevestigd is.

 

De Librije op Iens

48. Os en Peper: Culinair genieten in het centrum van Zwolle

Score op IENS: Uitmuntend 9/10 

Os en Peper dankt haar naam aan de nabijgelegen Ossenmarkt en de Peperbus, een indrukwekkende Gotische toren uit de vijftiende eeuw. De koks van dit restaurant in Zwolle kunnen weliswaar de voeten met een peperbus, maar hun moderne Franse gerechten zijn zo puur van smaak dat peper eigenlijk overbodig is. Geniet van heerlijke gerechten en bijpassende wijnen en laat je door de enthousiaste bediening op je wenken bedienen. Een voortreffelijk avondje uit!

Os & Peper op Iens

 

52. ’t Pestengasthuys: monumentaal pand

Score op IENS: Uitmuntend 9/10 

Het restaurant is gevestigd in een 15e eeuws monumentaal pand. Binnen is een aangename / sfeervolle stijl gecreëerd. Wanneer u ’s zomers op het terras onder de verlichte boom op het pleintje uw apéritief of diner gebruikt waant u zich (nog) in vakantiesferen. De menukaart gaat met zijn seizoenen mee en verwisselt dus vier keer per jaar van gerechten. Chef-kok Paul Stegeman is klassiek geschoold en geeft een eigentijdse stijl aan zijn gerechten. “Een feest voor het oog een streling voor de tong”. Het belang van eerlijke en duidelijk herkenbare producten staat in zijn keuken hoog in het vaandel.

 

’t Pestengasthuys op Iens

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button