CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Huisartsen in Zwolle geven coronaprik in GGD-vaccinatielocaties

Zwolle – Vier huisartsenpraktijken in Zwolle geven de coronaprik in de vaccinatielocaties van GGD IJsselland en de IJsselhallen in Zwolle. Ook een aantal huisartsenpraktijken uit Kampen, Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; onder andere Runshopping Centre De Snipperling.

GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.

Huisartsen vaccineren mensen die geboren zijn in de jaren 1956 tot en met 1960. Om deze mensen zo snel mogelijk te kunnen vaccineren, maakt een aantal huisartsen gebruik van de vaccinatielocaties van GGD IJsselland. Sebastiaan van Buren, projectleider Vaccinaties: “We kregen het verzoek van de huisartsen of we hierin konden samenwerken.”

“We werken graag samen.” Sebastiaan van Buren, projectleider vaccinaties

“We streven tenslotte hetzelfde doel na: iedereen zo snel mogelijk vaccineren. Onze locaties zijn ingericht en beschikken over alle faciliteiten, zoals een ruimte voor de 15 minuten wachttijd na de vaccinatie. Binnen in de locatie is de route voor de huisartsen gescheiden van de route voor de GGD. Huisartsen hebben bijvoorbeeld een eigen triagebalie en beschikken ook over een eigen prepareerruimte.”

Grootschalige aanpak

Otto Quartero, voorzitter bestuur Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken is er klaar voor. “Huisartsen hebben al ervaring met de jaarlijkse griepvaccinaties. Nu wordt het grootschaliger aangepakt. We willen graag zo snel mogelijk beginnen. Heel fijn dat we hierin kunnen samenwerken met GGD IJsselland.”

Vaccinaties door de GGD

GGD IJsselland vaccineert momenteel de zorgmedewerkers langdurige zorg, mensen met syndroom van Down, mensen met morbide obesitas (geboren in 2005 of eerder), 75 plussers en vanaf vandaag ook mobiele thuiswonenden die geboren zijn in 1952 of daarvoor kunnen een afspraak maken voor hun coronavaccinatie.

In de regio IJsselland zijn vijf vaccinatielocaties.

Landelijk bepaalt men wie men wanneer met welk vaccin vaccineert. Die informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid. Wanneer iemand aan de beurt is, ontvangt hij of zij automatisch een uitnodiging. Meer informatie en nieuws over het vaccineren en het maken van een afspraak is ook te vinden op de website van GGD IJsselland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button