Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Hugo Broekman nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Frion

Zwolle – Hugo Broekman (53 jaar) is per 1 januari de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Frion. Sjef Czyzewski, voorzitter Raad van Toezicht Frion: “Hugo Broekman heeft ruime ervaring in leidinggevende functies en heeft veel kennis van en ervaring met ontwikkelingen in de zorg. In zijn werk combineert hij een strikte focus op cliënten en een goede samenwerking met andere partijen met een gezonde bedrijfsvoering.”

Aanpakken en samenwerken

Cliënten krijgen de beste zorg als medewerkers ruime bevoegdheden en verantwoordelijkheden hebben én ruimte krijgen om hun professionele kennis te gebruiken en te delen. Daar is Broekman van overtuigd. Hij houdt van aanpakken en creatieve oplossingen bedenken en is bedreven in anders organiseren van de zorg om in te spelen op veranderende wensen en eisen. Samenwerking met cliënten, familie, medewerkers en andere organisaties is daarbij vanzelfsprekend.

Bij Frion kunnen cliënten zo veel mogelijk hun eigen leven leven met passende begeleiding, dat wil ik graag doorontwikkelen. Uniek aan Frion vind ik de manier waarop de cliëntcommunicatie wordt vormgegeven Hugo Broekman

Hugo Broekman

Waardegedreven zorg

Zorg speelt de hoofdrol in de hele loopbaan van Hugo Broekman, die oorspronkelijk een doctoraal rechtsgeleerdheid behaalde. Hij was eerder werkzaam als directeur van zorgverzekeraar Delta Lloyd en bij Talant (dochterorganisatie van Zorggroep Alliade) als directeur in de gehandicaptenzorg. Nu is hij binnen Zorggroep Alliade directeur bij dochterorganisatie Meriant voor verpleging en verzorging. Hij was voorzitter van de Raad van Commissarissen van Thuiszorgorganisatie Evita en directeur Strategie, Beleid en Verantwoording a.i. bij Erasmus Medisch Centrum. Afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op waardegedreven zorg, als lid Adviesraad van de Value Based Health Care Centre Europe, wat steeds meer opgang vindt. Hierbij worden ervaringen van patiënten en cliënten intensief gebruikt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Frion is een zorgaanbieder die professionele ondersteuning biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Frion is specialist in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en vindt het belangrijk dat zij zelf de regie hebben bij- en invloed kunnen uitoefenen op hun leven. Het werkgebied van Frion is de regio Noordwest Overijssel. Bijna 1000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en/of wonen bij Frion. Achter hen staan ruim 900 professionals. Zij helpen cliënten graag bij het leven van hun eigen leven. Door te ondernemen en samen mogelijkheden en kansen te benutten. Het maakt niet uit of ze jong of oud zijn, veel of weinig hulp nodig hebben. En waar anderen stoppen, gaat Frion door.

Gerelateerde artikelen

Back to top button